Montreal Canadiens aloittaa vierasottelunsa Toronto Maple Leafsia vastaan aivan näillä näppäimillä.

Claude Julien, joka on nyt valmentanut kanadalaisseuraa kolmen ottelun ajan ja hävinnyt niistä kaksi, päätti laittaa joukkueensa ketjut uuteen uskoon.

Tämä tarkoitti muutosta myös Artturi Lehkosen tilanteeseen, sillä suomalaispelaaja on nostettu joukkueensa kakkoskentälliseen. 21-vuotiaan suomalaisen kanssa kakkoshyökkäysvitjan muodostavat sentteri Alex Galchenyuk sekä laituri Brendan Gallagher.

Lehkoselle helmikuu on ollut toistaiseksi vaikea, sillä hän ei ole tehnyt vielä kuluvan kuun aikana ainoatakaan tehopistettä ja kaiken kaikkiaan hän on mennyt peräti 13 ottelua ilman pisteen pistettä.

Tarkalleen ottaen nuoren suomalaisen nimi on merkitty pöytäkirjoihin maalin tai syötön merkeissä, kun hän iski kiekon Buffalo Sabresin verkkoon 21. tammikuuta pelatussa ottelussa.

Vaikka siis tehopisteiden suhteen onkin ollut vaisua, on Lehkonen siitä huolimatta esiintynyt kaukalossa edukseen ja ainakaan siitä pistetehtailu ei ole ollut kiinni, etteikö suomalainen olisi yrittänyt: suomalaisnuorukainen on neljässä viime ottelussa tulittanut kiekon peräti 14 kertaa kohti vastustajan maalia.

Lehkonen onkin kirjaimellisesti ansainnut noston kakkosketjuun, sillä hänen pelilliset esitykset ovat olleet tasoltaan korkealla, vaikka se ei pistesarakkeessa olekaan näkynyt.