Winnipeg Jetsin Patrik Laine on nyt kanadalaisseuran historian eniten maaleja iskenyt tulokaspelaaja.

Moni ei välttämättä osaa heti asiaa yhdistää, mutta Jets tunnettiin ennen Winnipegiin siirtymistään Atlanta Thrashersina.

Näin ollen Laineelta ei vaadittu parhaan tulokasmaalintekijän tittelin haalimiseen Teemu Selänteen ohittamista, sillä ”Finnish Flash” edusti NHL-uransa alkuvaiheilla ”vanhaa Jetsiä” ja nykyistä Arizona Coyotesia.

Sen sijaan Ilya Kovalchukin kaltaisen maalintekijän ohittamisen se vaatii ja Laineen iskettyä maalin Toronto Maple Leafsin verkkoon, hän nousi huippuvaarallisena maalintekijänä tunnetun venäläispelurin edelle yhden maalin erolla.

Kovalchuk iski aikanaan omalla tulokaskaudellaan, joka oli kausi 2001-02, 65 runkosarjaotteluun tehopisteet 29+22. Laineella pelejä on nyt tilillä, Maple Leafs -ottelu mukaan lukien, 55 ja niissä hän on takonut tehopisteet 30+24.

Kyse ei ole ihan mistä tahansa saavutuksesta, sillä Kovalchuk on Thrashersin/Jetsin seurahistorian kaikkien aikojen paras maalintekijä, iskettyään seuralle NHL-urallaan 328 kaappia. Hän on myös kaikkien aikojen pistemies 615 tehopisteellään.

Kovalchuk nakutti Thrashers-paidassa pelatessaan parhaalla kaudellaan (2005-06) runkosarjaan 52 maalia. Tuon rajapyykin saavuttaminen jäänee vielä odottamaan Laineen osalta itseään.

EDIT [22.02.2017, 04:32]: Tekstin otsikkoa ja Laineen tehopistelukemia muutettu suomalaisen iskettyä toisen maalin Toronto Maple Leafsin verkkoon ja sen myötä vallattuaan ykkössijan yksin itselleen.