Montreal Canadiensin ”bye week” tuli eilen tiensä päätökseen, minkä johdosta joukkue palasi normaaliin arkeen. Paitsi, että eiliset harjoitukset eivät olleet ihan tavallisesta päästä, sillä seuran uusi päävalmentaja Claude Julien oli mukana joukkueen toiminnassa ensimmäistä kertaa.

Julienin tulikaste on myöhemmin tänään, kun Canadiens kohtaa kotonaan Winnipeg Jetsin. Onkin todella mielenkiintoista nähdä mihin uusi Canadiens kykenee. Jos tähtivahti Carey Pricea on uskominen, on kanadalaisseura kokenut todella merkittävän täyskäännöksen.

– Tuntuu siltä, kuin meillä olisi alkanut uusi kausi. On mukava nähdä kaverit pelaamassa myös omassa päässä, Price kertoi hymyillen TSN:n toimittaja John Lun mukaan.

Puolustamisella Price viittasi Julienin puolustuspainoitteisiin harjoitteisiin, joita Montrealissa ei olla ilmeisesti liiemmin nähty vanhan valmennuksen alla.

Isoja muutoksia ja valtavaa kiinnostusta

Canadiens-fanien kenties suurimmat porut kohdistuivat entisen päävalmentajan, Michel Therrienin, jääräpäisyyteen sentteri Alex Galchenyukin suhteen. Fanit näkivät miehen Canadiensin ykkössentterinä, mutta hän ei koskaan saanut tätä titteliä itselleen.

No, Julien on eri mieltä kollegansa kanssa, sillä hän lätkäisi Galchenyukin ykkösvitjaan heti ensimmäisissä harjoituksissaan. Täällä hän tulee pelaamaan yhdessä Alexander Radulovin ja Max Paciorettyn kanssa.

Julienin ensimmäiset harjoitukset sai myös suuren massan liikkeelle. Kaiken lisäksi kyseessä on kiekkohullu Montreal, mikä vain lisäsi harjoituksia seurannutta väkimäärää.

Frank Seravalli

@frank_seravalli
Fans are 6-7 deep at Bell Complexe Sportif to watch beginning of Julien's second tour of duty with #Habs. And it doesn't start for a bit.