Anaheim Ducksia nykyisin edustava Antoine Vermette sortui joukkueen edellisessä ottelussa täysin käsittämättömään tekoon, kun hän huitaisi hävityn aloituksen jälkeen linjatuomaria.

Jo ennakkoon oli varmaa, että pelikielto tulee olemaan yli 10 ottelua, sillä NHL:n säännöissä tuomarin koskemattomuuden rikkomisesta minimirangaistus on 10 ottelua.

Törkeämmästä teosta pelikielto voi olla jopa 20 ottelua, kuten kävi viime kaudella Dennis Widemanille, joka omien sanojensa mukaan kuitenkin vain törmäsi tuomariin.

Torstaina Vermette kuuli kohtalonsa, joka oli tyly: automaattinen 10 ottelun pelikielto tuomarin koskemattom NHL:n sääntöjen mukaan tuomarin koskemattomuuden rikkomisesta tuomitaan automaattisesti pelikieltoa, eli Vermette ei tässä tapauksessa edes joutunut NHL:n kurinpidon puhutteluun. Erinomaisena aloittajana tunnettu Vermette onkin nyt tovin sivussa Ducksin miehistöstä.

Lopullinen ratkaisu voi venyä

Vermetten tapauksessa prosessista voi kuitenkin tulla vielä hyvinkin pitkä, sillä Sportsnetin toimittajana työskentelevän John Shannonin mukaan Vermetten leiri aikoo valittaa tuomiosta.

John Shannon

@JShannonhl
Just been informed, Vermette's 10 game suspension will be appealed.

Tässä tapauksessa lopullinen ratkaisu voi venyä pitkään, sillä esimerkiksi viime kaudella Widemanin tapaus ratkaistiin vasta siinä vaiheessa, kun hän oli jo kärsinyt lähes kokonaan 20 ottelun rangaistuksensa.

Vermetten kohdalla ansionmenetyksiä tulee lähes 100 000 dollaria, mikäli pelikielto pysyy ennallaan.