Anaheim Ducksin Antoine Vermette tunnetaan NHL:n yhtenä parhaista aloittajista, ja viime yön jäljiltä hän onkin voittanut aloituksensa 62,91 prosentin tarkkuudella, mikä on kaikessa yksinkertaisuudessaan uskomaton tilasto.

Hän myös näyttää ottavan aloitustilanteet enemmän kuin tosissaan ja joskus saattaa kiehahtaa yli. Nimittäin viime yönä nähty tilanne Ducksin ja Minnesota Wildin välisessä kamppailussa hakee vertaistaan.

Vermette liukui aloitusympyrään oman kenttäpuoliskon vasemmanpuoleiselle A-pisteelle, kun alkoi tapahtua. Ducks-sentteri hävisi aloituksensa Mikko Koivua vastaan, mikä johtui käytännössä siitä, että Vermette ehti jo nostamaan aloitustilanteessa mailansa.

Tästä suivaantuneena Vermette huitaisi ottelun linjatuomaria aloituksen jälkeen pohkeille ja lähti tämän jälkeen ansaitusti suihkun puolelle.

Alunperin tilanne livahti tv-kameroilta ohi, minkä vuoksi Wildin selostajat olivatkin tilanteessa aluksi pihalla.

The Filter

@RussosFilter

Michael Russo

@RussoHockey
Vermette's getting a game misconduct for abuse of officials. I didn't see what he did, but they're saying he slashed the official
crazy

Ei seliteltävää – edessä jopa 20 ottelun pelikielto?

Kuten väliotsikossa mainittu, ei Vermette pysty puolustelemaan tekoaan millään tavalla. Vaikka linjatuomari olisikin tehnyt aloitustilanteessa virheen, ei pelaaja saa ikinä koskea ottelun tuomareihin.

NHL:n säännöissä on olemassa sääntö juuri näitä tilanteita varten. Jos Vermette todetaan syylliseksi tuomariin kohdistuneeseen fyysiseen väkivaltaan, odottaa häntä 10 tai 20 ottelun mittainen pelikielto.