Waiver-lista, tai suomalaisittain siirtolista, on lista, jonka tietyn sopimuksen omaavan pelaajan on läpäistä, jotta hän voi siirtyä AHL:ään. Tuolta listalta hänet voi poimia mikä tahansa seura 24 tunnin aikana.

Eilen Ottawa Senators asetti maalivahti Andrew Hammondin waiver-listalle, koska seuran ykkösvahtina toimiva Craig Anderson teki paluun kaukaloon. Paluu sujui hienosti ja Anderson torjui heti nollapelin.

Sattumoisin syntymäpäiväänsä viettänyt Hammond lähetettiin AHL:ään, ja hänen täytyi läpäistä waiver-lista, jotta siirto olisi mahdollinen. Tänään selvisi, että Hammondia ei kukaan poiminut ja näin ollen hänen tiensä vie Senatorsin AHL-joukkueeseen.

Entisen maalitykin NHL-ura lopullisesti ohi?

Devin Setoguchi, joka on parhaalla kaudellaan iskenyt peräti 31 maalia, lähetettiin Los Angeles Kingsin toimesta AHL:ään. Setoguchin pätee samat sanat kuin Hammondiin eli hänen täytyy läpäistä waiver-lista, jotta hän voi siirtyä AHL:ään.

Setoguchi siirtyi täksi kaudeksi takaisin NHL:ään vietettyään viime kauden Sveitsin liigassa. Tällä kaudella Setoguchi on iskenyt 45 otteluun 12 (4+8) tehopistettä, joten tehojen valossa kausi ei ole sujunut parhaalla mahdollisella tavalla.

30-vuotiaan Setoguchin parhaat päivät ovat eittämättä takana, mutta hänestä voi olla vielä apua pudotuspelipaikasta taistelevan joukkueen alempiin ketjuihin.