Dallas Starsissa 14 kautta ja 875 ottelua pelanneen Jere Lehtisen paita numero 26 nostetaan ensi kaudella American Airways Centerin kattoon. Asiasta kertoi Stars virallisella Twitter-tilillään.

Lehtinen pelasi koko uransa Starsissa voittaen samalla peräti kolme kertaa (1998, 1999, 2003) NHL:n parhaan puolustavan hyökkääjän palkinnon, Selke Trophyn. Lehtisen uralle mahtuu myös Stanley Cupin voitto vuodelta 1999. Ratkaisevassa seitsemännessä finaalissa hän syötti mestaruuden ratkaisseen maalin, jonka iski verkon perukoille Brett Hull.

Lehtinen pelasi suuren osan urastaan yhdessä Hullin sekä Mike Modanon kanssa. Ketju on äänestetty myös Starsin historian parhaaksi.

Lehtisen paidan lisäksi Stars on jäädyttänyt aikaisemmin jo Neal Brotenin (7), Bill Goldsworthyn (8), Mike Modanon (9) sekä Bill Mastertonin (19), jonka mukaan on nimetty myös NHL:n yksi arvostetuimmista palkinnoista, Bill Masterton Trophy.

Stars juhlii 25-vuotista taivaltaan

Samalla, kun seura ilmoitti, että Lehtisen paita jäädytetään, se ilmoitti koko kauden kestävästä juhlavuodesta, joka koskee seuran 25-vuotista olemassaoloaan Dallasissa ja Texasissa.

– Dallas Starsin organisaatio on erittäin ylpeä juhlistaessa 25 kauttamme Texasin osavaltiossa. Viimeisten 25 vuoden aikana olemme onnistuneet muuttamaan urheiluun lähestymistä Metroplexissä, totesi Starsin toimitusjohtaja Jim Lites seuran virallisessa tiedotteessa.

– Rikasta jääkiekkoperinnettä, joka toi joukkueen Dallasiin vuonna 1993, on käytetty pohjana nykyiselle seurallemme. Dallasin ja Fort Worthin yhteisö toivotti organisaation tervetulleeksi avoimesti, ja tavoitteemme tulevalle kaudelle ei ole ainoastaan kunnioittaa ja juhlistaa historiaamme, vaan palkita uskollisia fanejamme, jotka ovat osoittaneet horjumatonta tukeaan 25 vuoden aikana.