Puolustajalegenda Ray Bourquen laukaisuennätys pysyi ennallaan, kun Alexander Ovechkinin putki hyytyi 315 perättäisen ottelun jälkeen.

Kyse on tietenkin siis siitä, miten monessa ottelussa perätysten pelaajalle on kirjattu vähintään yksi laukaus kohti maalia. Ovechkinin kohdalla putki katkesi siis lukemaan 315, jolla hän nousi NHL:n kaikkien aikojen tilastossa kakkoseksi.

Ykkössija säilyi siis edelleen Bourque’lla, jonka ennätyksellinen putki oli käsittämättömät 360 ottelua pitkä. Ovechkin jäi siis 45 ottelun päähän vuonna 2001 pelaajauransa lopettaneesta kanadalaisesta.

Vaikuttaisikin vahvasti siltä, että Bourque’n ennätystä ei olla aivan lähiaikoina tulossa rikkomaan. Itse asiassa se olisi mahdotonta, sillä Ovechkinin putken päätyttyä pisin putki on TSN:n Calgary Flamesin puolustajalla Dougie Hamiltonilla, jolla perättäisiä otteluita on vasta 57.

Ennätyksen rikkominen on siis teoriassa mahdollista syksyllä 2021, mikäli Hamilton jollain ihmeellä kykenisi putkeaan venyttämään sinne saakka. Hänen ollessa puolustaja, on kuitenkin vaikea nähdä, että Hamiltonista olisi Bourque’lle haastajaksi. Toki myös Bourque oli puolustaja, mutta tuolloin jääkiekko oli totaalisen erilaista.

Niinpä potentiaalisimpana haastajana voitaneenkin pitää Toronto Maple Leafsin Auston Matthewsia. Hänen putkensa on 53 ottelun mittainen; toisin sanoen yhdysvaltalaissentteri on laukonut jokaisessa pelaamassaan NHL-ottelussa vähintään kerran.

Kaikkien aikojen laukaisuputket:

  1. Ray Bourque (360 ottelua)
  2. Alexander Ovechkin (315 ottelua)
  3. Jeff Carter (315 ottelua)
  4. Zach Parise (247 ottelua)
  5. Joe Sakic (227 ottelua)