Meillä harvoin mennään yli lajirajojen, mutta nyt siihen on syytä, sillä viime yö tarjoili myös suomalaisille jotain niin mykistävää, että oksat pois.

Tuo mykistävä tekijä oli Tom Brady, amerikkalaisen jalkapallon historian kiistatta paras pelinrakentaja, jota voisi verrata vaikka jääkiekon puolelta Wayne Gretzkyyn.

Vielä ottelun ensimmäisellä puoliajalla Brady oli täysin pimennossa ja mestaruus näytti menevän Atlanta Falconsille. Hänen johdollaan New England Patriots kuitenkin nousi 13 minuutissa 25 pisteen takaa-ajomatkalta rinnalle ja lopulta jatkoajalla ohitse, voittaen Super Bowlin.

Bradyn ja Patriotsin suoritus mykistikin koko urheilua seuraavan maailman, aina NHL-tähtiä myöten. Omat kannanottonsa tekivät muun muassa Columbus Blue Jacketsin Sam Gagner, Buffalo Sabresin Jack Eichel, New York Islanders Shane Prince, Pittsburgh Penguinsin Kris Letang sekä New York Rangersin Chris Kreider.

Sam Gagner

@89SGagner
Tom Brady!!! What a performance by the Greatest of All Time!! Never a doubt!! #Patriots #SB51

Gagner hehkuttaa twiitissään ”kaikkien aikojen parhaan” suoritusta uskomattomaksi ja samalla kertoo, ettei epäillyt häntä hetkeäkään.

Eichel tyytyy summaamaan yksinkertaisesti, että Brady on ”Mahtavin. Koskaan.”

Prince puolestaan oli urheilun ystävänä onnessaan ja heitti ilmoille toteamuksen, että ”miten kukaan voisi olla rakastamatta urheilua”, viitaten huikeaan comeback-voittoon ja upeaan otteluun.

Kristopher Letang

@Letang_58
Whatever you think this is probably the best Super Bowl ever !!! If there's time there's hope !! Keep your eyes on the prize

Penguins-tähti Letang hehkutti ottelua kaikkien aikojen parhaaksi Super Bowliksi. Samalla hän käytti tilaisuuden hyväkseen puhumalla filosofisesti käytännössä ottaen siitä, että koskaan ei saa luovuttaa.

Kreider puolestaan otti huumoria mukaan omaan twiittiinsä toteamalla, että ”Hauska ottelu” ja ”Kuka lopulta voitti?”, iskien perään viisi timanttisormusta Bradyn voittamien Super Bowlien merkiksi.

Voitto oli siis Bradylle, joka rikkoi ottelussa useita NFL:n ennätyksiä, historian viides, millä hän sinetöi paikkansa kaikkien aikojen parhaana QB:nä. Aiemmin yksikään pelinrakentaja ei ole kyennyt samaan.