Detroit Red Wings asetti perjantain aikana venäläispuolustaja Alexei Marchenkon waiver-listalle, josta hänet poimittiin odotetusti.

Poimijana toimi Toronto Maple Leafs, jonka päävalmentajana häärii sattumoisin Mike Babcock. Kanadalaisvalmentaja toimi Detroit Red Wingsin päävalmentajana kaudet 2005-2015, joten hän ehti valmentaa Marchenkoa autokaupungissa kahden kauden ajan.

Samalla se tarkoittaa kuitenkin sitä, että Red Wingsin palkkakattoon aukesi lisätilaa 1,4 miljoonan dollarin edestä ja se pätee myös ensi kauteen, sillä Marchenkon sopimus kattaa myös kauden 2017-18.

Maple Leafsille 25-vuotias venäläinen tarjoaa syvyyttä alakertaan. Joukkueen ehdottomasti heikoimpana lenkkinä on pidetty juuri puolustuspäätä, joten ei ole ihme, että kanadalaisseuran GM:nä toimiva Lou Lamoriello tarttui Marchenkoon.

Kuten todettua jo Marchenkon waiver-uutisessa, hän ei ole mikään sateentekijä, mutta saattaisi olla kohennus esimerkiksi juuri Maple Leafsin kolmospariin. Marchenko on pelannut kuluvalla kaudella 30 NHL-ottelua ja antanut niissä kuusi maaliin johtanutta syöttöä.

Itse asiassa Maple Leafs tiedottikin samalla, että se on asettanut puolustaja Frank Corradon waiver-listalle. 23-vuotias Corrado on pelannut kuluvalla kaudella kaksi ottelua NHL:ssä.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.