Colorado Avalanchessa eletään ankeita aikoja. Joukkue laahaa NHL:n sarjataulukon pohjalla ja sillä on kaikki mahdollisuudet laittaa milleniumin tappioennätys uusiksi. Tällä hetkellä se on Atlanta Thrashersin hallussa, kun se hävisi 57 ottelua tulokaskaudellaan, 1999-2000. Niin, ja kyseessä oli siis laajennusjoukkue, joten kokoonpano ei silmiä hivellyt.

Heikot otteet ovat ajaneet tilanteen Denverissä siihen pisteeseen, että käytännössä kuka tahansa joukkueesta on kaupan. Tällä hetkellä ainoastaan Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen sekä Tyson Jost ovat ainoita, jotka ovat koskemattomia.

Ensimmäisenä mainittu avautuikin nyt medialle seuran hankalasta tilanteesta.

– Se on rankkaa. Et herää päivään enää samalla innolla, kuin ennen tapasit tehdä. Se vaikuttaa jopa henkilökohtaiseen elämääsi, sillä olet ottanut iskuja vastaan. Se on raastavaa. Etenkin, kun häviämme tällä tavalla, MacKinnon kertoi Pro Hockey Talkin mukana.

”He eivät halua tulla kaupatuksi.”

Kaupan ovat muun muassa seuran pitkäaikaiset tähtipelaajat, Matt Duchene sekä kapteeni Gabriel Landeskog. Hintakin on selvillä, sillä huhujen mukaan Avalanche on valmis kauppaamaan jomman kumman miehistä kärkitason puolustajaan ja ensimmäisen kierroksen varausvuoroon.

MacKinnon ei kuitenkaan usko, että kumpikaan miehistä haluaisi matkata tässä vaiheessa toisaalle. Samalla nuorukainen tiedostaa kuitenkin myös puhtaat faktat.

– He ovat olleet Coloradossa jo pitkän aikaa. He eivät halua tulla kaupatuksi. Kaikki haluavat selvittää mikä tässä mättää. On toki valitettavaa, että asiat ovat tulleet tähän pisteeseen, mutta mielestäni muutokset ovat pakollisia tällaisessa tilanteessa.