Vasta Pittsburgh Penguinsin tähtipelaaja Evgeni Malkinin loukkaantuminen avasi Columbus Blue Jacketsissa huikeaa kautta pelaavalle Cam Atkinsonille paikan All Star -tapahtumassa.

Malkin kärsii alavartalovammasta ja Penguinsin päävalmentajana toimiva Mike Sullivan vahvisti, että venäläispelaaja on sivussa joukkueen seuraavasta ottelusta ennen All Star -taukoa, mikä on samalla viimeinen ennen sitä, sekä itse All Star -tapahtumasta, johon hänet valittiin.

Toisen epäonni on toisen onni, kuuluu vanha sanonta ja näin on myös tällä kertaa. Kovasti ihmetystä aiheuttanut Atkinsonin jättäminen NHL:n toimesta rannalle tähdistöviikonlopusta korjaantuu nyt nimittäin itsestään, kun hän ottaa Malkinin paikan.

27-vuotias pienikokoinen yhdysvaltalaislaituri pelaa tällä hetkellä elämänsä kautta ja on koko NHL:n pistepörssissä kahdeksantena, ollen samalla myös joukkueensa tehokkain pelaaja. Hänellä on 47 ottelusta kasassa tehot 24+22 ja hän on enää seitsemän tehopisteen päässä henkilökohtaisesta piste-ennätyksestään, joka syntyi viime kaudella.

Martin St. Louis todella läheinen ystävä – kaksikon salaisuutena tismalleen samat valmentajat

Atkinson onkin jälleen yksi oiva osoitus siitä, ettei pienikokoisia pelaajia kannata missään nimessä aliarvioida. Toki häntä on aina aliarvioitu ja se onkin luonut yhdysvaltalaiselle asenteen, joka keskittyy, ja on aina keskittynyt, siihen, että väheksyjät todistetaan vääriksi.

– Olin kolmas varaus… Kuudennella kierroksella. Se on asia, jonka kerron ihmisille, Atkinson toteaa naureskellen, mutta itsevarmana NHL.com:lle.

– Mutta tosissaan puhuen, minulla täytyykin olla tietynlainen asenne, sillä jokaisessa ikäryhmässä ja jokaisella tasolla minulle on sanottu, etten selviäisi seuraavalle tasolle.

Ei ole myöskään sattumaa, että Atkinson on todella läheinen ystävä muureja aikanaan NHL:ssä murtaneen Martin St. Louisin kanssa. Atkinsonin kihlauduttua viime kesänä St. Louis järjesti tälle juhlat. Siellä otettiin myöskin mittaa, että kumpiko heistä on pidempi.

– Tiedätkö mitä? He ovat saman pituiset, Atkinsonin isä Tom avasi tilannetta.

Varsin mielenkiintoiseksi tarinan tekee se, että Atkinsonin henkilökohtaisena valmentajana toimii Ben Prentiss – sama kaveri kuin St. Louisilla aikanaan. Myös päävalmentaja joukkuetasolla on sama: John Tortorella.

– Hän on työskennellyt äärimmäisen kovaa ja saa nyt kaiken sen, mitä hän ansaitsee. Hän on löytänyt myös valmentajan, joka ymmärtää hänen peliään ja sen myötä hän on nostanut pelinsä uudelle tasolle, St. Louis avaa.