Ottawa Senatorsia edustavan Clarke MacArthurin, joka on ollut koko kauden poissa aivotärähdyksen jälkioireiden vuoksi, koko pelaajaura näyttäisi olevan paketissa.

MacArthur on viime ajat luistellut yksinään jäällä, kun muut Senators-pelaajat ovat poistuneet kaukalosta. Milloin hänen on pitänyt palata vuodenvaihteessa, milloin All Star -tauon jälkeen.

Vaan nyt näyttäisi siltä, että MacArthur ei palaa kaukaloihin enää ollenkaan. Ottawa Senators nimittäin tiedotti, ettei 31-vuotias laituri tule pelaamaan ainakaan tällä kaudella. Uutinen shokeerasi niin Senators-johdon kuin MacArthurin itsensä.

– Lukuisten lääkäreiden kanssa käytyjen keskustelujen myötä olemme päättäneet, että Clarke MacArthur ei pelaa tällä kaudella. Clarke on murheen murtuma saatuaan kuulla asiasta, seuran GM:nä toimiva Pierre Dorion totesi seuran järjestämässä tiedotustilaisuudessa.

TSN tietää kertoa MacArthurin olevan kuin puulla päähän lyöty, sillä hän ei ole enää muutamiin viikkoihin kärsinyt aivotärähdyksen jälkioireista. Tämä samainen seikka teki asiasta niin yllättävän myös Dorionille ja kumppaneille.

– Hän on sanonut voineensa hyvin jo pitkään, joten tämä tuli meille melkoisena shokkina. Meidän on kuitenkin tunnettava vastuumme jääkiekkojoukkueena, seurana ja liigana. Me seuraamme tiettyjä protokollia, ja kun lukuisat lääkärit sanovat, ettei hänen tulisi pelata, me myös noudatamme sitä.

– Olemme aina sanoneet, että pitkällä aikavälillä lääkärit ovat lopulta ne, jotka päättävät hänen pelaamisestaan.

Vain virallinen vahvistus lopettamiselle puuttuu – MacArthur ei suostu hyväksymään?

MacArthurin aivotärähdysongelmat käynnistyivät kauden 2014-15 jälkimmäisellä puoliskolla tapahtuneen epäonnisen yhteentörmäyksen myötä. Hän kaatui ottelussa Carolina Hurricanesia vastaan, kun hän yritti estää vastustajan Jay McClementiä tekemästä maalia.

Kaksikko liukui tilanteessa suoraan tuolloista Senators-vahti Robin Lehneriä päin ja MacArthur kärsi tilanteessa aivotärähdyksen. Edellä mainittu tilanne mukaan lukien, kanadalaishyökkääjä on kärsinyt viimeiseen vajaaseen kahteen vuoteen ainakin neljä aivotärähdystä.

Viimeisin niistä tuli seuran omalla harjoitusleirillä, menneenä syksynä, kun Senators pelasi seuran sisäistä harjoitusottelua. Kokematon Patrick Sieloff taklasi MacArthuria, siis omaa joukkuekaveriaan, todella rumasti, minkä seurauksena esimerkiksi Bobby Ryan kävi pieksemässä Sieloffin. Pahin oli kuitenkin jo tapahtunut – MacArthurilla todettiin juuri kauden kynnyksellä aivotärähdys.

Vaikka Senatorsin suunnalta puhuttiinkin vain kuluvasta kaudesta, mitä siis tulee siihen, että MacArthurin urakka on paketissa, todellisuudessa koko ura näyttää tulleen tiensä päähän. Näin uskotaan ainakin mediajätti TSN:n suunnassa ja myös GM Dorionin puheiden osalta rivien välistä on luettavissa aika paljon.

– Kun pääsemme kesän ja ensi kauden puolelle, tiedämme missä mennään, Dorion vastasi suoraan kysymykseen siitä, että onko MacArthurin ura ohitse.

– Clarke on tuonut esille, että hän haluaisi pelata, mutta loppujen lopuksi lääkärit tulevat sanomaan viimeisen sanan.

Tätä näkemystä puoltaa myös TSN:n tieto siitä, että MacArthur olisi lähtenyt uutisen kultuaan hakemaan puoliväkisin lääkärinlausuntoa Floridan suunnalta, mikä antaisi hänelle luvan pelata.

Vaikuttaa siis hyvin pitkälti siltä, että lääkärit eivät ole antaneet viimeistä sanaansa pelkästään vain MacArthurin kuluvan kauden osalta, vaan koko pelaajauran. Valitettavasti.