Viime aikojen puhutuin tapaus sattui eilen, kun Patrik Laine jäi täysin Buffalo Sabresin puolustaja Jake McCaben jyräämäksi.

Vaikka taklaus oli puhdas, Laine jäi huolestuttavasti makaamaan jään pintaan. Hän pystyi lopulta ottelun jälkeen itse kävelemään, mutta meni tänään vielä tarkempiin tutkimuksiin.

Winnipeg Jetsin päävalmentaja Paul Maurice tulikin tänään median eteen ja kertoi Laineen kannalta huonon uutisen: Laineella on aivotärähdys, joka pitää hänet poissa tositoimista toistaiseksi.

Ken Wiebe

@WiebesWorld
#NHLJets HC Paul Maurice confirms it's a concussion for F Patrik Laine. He's in good spirits, but no timetable for his return

Laineen poissaolo iso asia joukkueelle

Loukkaantumisen myötä Laineelta jää tukku Jetsin otteluja sivuun sekä hänen taistelunsa tulokaskilpailussa vaikeutuu. Tärkeintä on kuitenkin se, että mies tulee täyteen pelikuntoon ja palaa kaukaloon entistä parempana.

Mikäli on uskomista Jetsin hyökkääjä Mark Scheifelea, Laineen menetys joukkueelle on todella iso asia.

– On vaikea nähdä toisen menevän sivuun. Näissä tilanteissa, kun vastoinkäymisiä sattuu, koko joukkue on koottava sen ympärille, Sheifele totesi Winnipeg Jetsin virallisella Twitter-tilillä.

– Luonnollisesti ”Patty” on iso aukko täytettäväksi, mutta meidän täytyy hoitaa se sitoutumalla. Hän on ollut valtava meille. Ne maalit, jotka hän on tehnyt meille, ovat iso asia joukkueellemme.