Buffalo Sabresin ja Winnipeg Jetsin eilisestä ottelusta ei tapahtumia uupunut. Vierasjoukkue Jets lähti päätöserään 3-1-johdossa, mutta niin vain puhvelilauma tasoitti ottelun ja paineli lopussa vielä ohi.

Kamppailun käännekohta nähtiinkin juuri kolmannessa erässä, kun Sabresin puolustaja Jake McCabe täräytti hurjan, mutta puhtaan, pommin Jetsin suomalaistähti Patrik Laineeseen.

Laine tipahti taklauksesta jään pintaan ja hän poistui ylös päästyään suoraan pukuhuoneen puolelle. NHL:n protokollan mukaan Laine osallistui aivotärähdystä koskevaan tutkimukseen, vaikka tätä ei olekaan kerrottu julkisuuteen.

Vaikka pommi oli hurja ja jälki rumaa, ei siinä todella ollut mitään väärää. Luistimet pysyivät jäässä, kädet eivät nousseet, eikä McCabe osunut Lainetta päähän.

Tätä mieltä oli myös ottelun voittomaalin tehnyt Sabres-kapteeni Brian Gionta, joka halusi vielä varmuuden vuoksi puolustella McCabea.

– Niin puhdas, kun vain mahdollista. Luonnollisesti et halua nähdä kenenkään loukkaavan itseään, en välitä pelasiko hän joukkueessasi vai ei, Gionta kertoi NHL.com:n mukaan.