Kuvittele itsesi tilanteeseen, että koko NHL:ää seuraava kansakunta on kääntänyt katseesi juuri sinuun. Kuulut NHL:n ylivoimaisesti parhaimpaan joukkueeseen, ja kaikki odottavat sinulta ihmetekoja.

Jos voitat seuraavan ottelun, teet uutta NHL-historiaa. Lähtökohdat eivät siis varmasti olisi helpot. Ja vaikka kuka väittää mitä tahansa, sinulla ei saisi olla aivoja, jos haluaisit olla ajattelematta koko asiaa.

Tämä oli Columbus Blue Jacketsin tilanne ennen viime öistä ottelua Washington Capitalsia vastaan – siis yhtä kuuminta kotijoukkuetta, mitä koko liiga pitää sisällään. Tilanne ennen viime yötä oli siis se, että voitolla Blue Jackets olisi ottanut 17. peräkkäisen voittonsa, joka olisi ollut jaettu NHL-ennätys.

Kuten monet jo varmasti tässä vaiheessa tietävät, tämä ei toteutunut. Capitals oli lopulta parempi murskaavin lukemin, 5-0, mutta eipä se 16 perättäistä voittoa huono saavutus ollut.

– Et voi voittaa kaikkia otteluita. Meillä oli helkkarinmoinen putki ja olen ylpeä jokaisesta kaverista. He ovat astuneet esiin illasta toiseen, ja tämä on tällä hetkellä hankalaa, sillä meillä oli mielestäni tänään pelaajia, jotka pelasivat hyvin isossa ottelussa, Blue Jacketsin Brandon Dubinsky kertoi NHL:n verkkosivujen mukaan.

Päävalmentajalta synninpäästö

Blue Jacketsin päävalmentajana toimiva John Tortorella on tunnettu äkkipikaisesta luonteestaan, ja vaativasta tyylistään. Rumasta tappiosta huolimatta yhdysvaltalainen ei suinkaan lähtenyt mollaamaan joukkuettaan, vaan myös hän tiedosti faktat.

– Rehellisesti sanottuna olimme tänään ensimmäiset 30 minuuttia hyvä jääkiekkojoukkue. Pelasimme hyvin, mutta emme löytäneet keinoja ohittaa Braden Holtbya, sillä hän otti tänään useamman loistavan torjunnan, ja sitten hukkasimme itsemme, Tortorella kertoi.

– Olen ylpeä pelaajistamme, sillä olemme hyvä jääkiekkojoukkue. He saavat huomisen vapaaksi ja sitten alamme taas paiskimaan hommia.

Numerot eivät kerro kaikkea

Kuten Tortorellakin antoi kommenteissaan ymmärtää, pelasi Blue Jackets osittain hyvän ottelun. 5-0-lukemat eivät ole NHL:ssä arkipäivää, mutta aina joskus sattuu hetkiä, että itse et saa mistään sisään, kun taasen vastaavasti kaveri tuntuu tekevän vähän joka paikasta.

– Halusin lopettaa sen voittoputken. Miksi en olisi halunnut? Valehtelisin jos väittäisin, että en ole ajatellut sitä. Teimme tänään isoja maaleja ja maalivahtimme otti isoja torjuntoja. Kertovatko numerot totuuden? Ei minun mielestäni, mutta teimme niistä sellaiset loistavan maalivahtipelaamisen ja tehokkuuden ansiosta, Capitalsin Justin Williams sanaili.