AHL:n farmisarjana toimivan ECHL:n joukkueet jaksavat yllättää markkinoinnillisesti kerta toisensa jälkeen ja tällä kertaa vuorossa on Toledo Walleye.

Kun Walleye saa vieraakseen lauantai-iltana paikallista aikaa Brampton Beastin, luistelee joukkue kaukaloon varsin eriskummallisessa asussa. Walleye-pelaajat nimittäin pelaavat ottelun alla olevan kuvan mukaisissa peliasuissa.

Asu on kuin suoraan Rocky IV -elokuvasta, jossa Rocky otteli Apollo Creedin käyttämillä ”jenkkiteemaisilla” shortseilla Ivan Dragoa vastaan. Lisäksi pelipaidassa on vyötärön kohdalla mestaruusvyö.

Silmät vetää kunnolla sekaisin, kun näkee kokonaisuudessaan pelisukat ja luistimet, sillä ne ovat kuin samaa kokonaisuutta varpaista polviin saakka.

xy - Toledo Walleye

@ToledoWalleye
We'll be wearing these unis during our heavyweight bout with the Brampton Beast this Saturday. 👊🏼

 

Sinällään erikoispeliasulla pelaaminen ei liity sen kummemmin mihinkään esimerkiksi kaupungissa järjestettävään tapahtumaan, vaan kyseessä on puhtaasti markkinointitempaus.

Hyväntekeväisyys on kuitenkin osana tempausta, sillä pelissä käytetyt pelipaidat kaupataan ja niistä saadut tuotot lahjoitetaan Toledon nyrkkeilyklubille, Heroes in Action -ja Walleye Wishing Well -hyväntekeväisyysjärjestöille.

Tästä voisi ottaa moni muu pienempi jääkiekkoseura, vaikkapa Suomessa, hieman mallia ja rikkoja rajoja, joita isompien sarjojen joukkueet eivät käytännössä ottaen voi rikkoa.

Toledo Walleye on Detroit Red Wingsin yhteistyöseura.