Chicago Blackhawks julkisti keskiviikkona jatkosopimuksen Artemi Panarinin kanssa. Sopimus on arvoltaan 12 miljoonaa dollaria ja se kattaa seuraavat kaksi vuotta.

Sopimuksen cap hit asettuu CapFriendlyn mukaan kuuteen miljoonaan dollariin, joten Blackhawksin palkkatilanne mutkistui jälleen entisestään.

Chicago Sun-Times -lehti huomauttaa, että Panarinin jatkosopimus oli Blackhawksin kannalta se tärkein asia, vaikka ensi kesälle se asettaakin GM Stan Bowmanin jälleen tukalaan paikkaan. Hänen täytyy löytää keinot pitää Blackhawks palkkakaton alla, mikä ei tule olemaan helppoa.

Bowman on aikaisempina vuosina joutunut kauppaamaan muun muassa Andrew Shaw’n, Brandon Saadin ja Teuvo Teräväisen pois, osittain juuri palkkakaton takia.

Vegas Golden Knights pelastajana?

Blackhawksilla on ensi vuonna sidottu lähes 50 miljoonaa dollaria ainoastaan seitsemään pelaajaan: Patrick Kane, Jonathan Toews, Duncan Keith, Brent Seabrook, Corey Crawford, Marian Hossa ja nyt sopimuksen saanut Panarin.

Palkkakaton on arvioitu asettuvan noin 73 miljoonaan dollariin, mikä tietäisi Blackhawksille sitä, että seura joutuisi tekemään muutoksia viimeistään kesän aikana. Seuralla on nimittäin tällä hetkellä 15 sopimuspelaajaa ensi kaudelle ja heidän palkkansa vievät yhteensä 66,6 miljoonaa dollaria. Tämä jättää seuralla vain 6-8 miljoona dollaria pelivaraa kahdeksalle jäljelle jäävälle kokoonpanon pelaajalle.

Ensi kesänä järjestettävä laajennusdrafti voi osoittautua kuitenkin Blackhawksin kannalta pelastukseksi, mutta se ei välttämättä ratkaise kaikkia ongelmia. Chicago Sun-Times nimittäin pohtii, että mikäli Golden Knights poimii esimerkiksi Marcus Krugerin (3,083) tai Trevor van Riemsdykin (825 000), joukkue saisi helpotusta tilanteeseen.

Kävi tilanteessa miten tahansa, GM Stan Bowmanilla on jälleen edessä kiireiden täyttämä kevät ja kesä.