Columbus Blue Jackets on voittanut jo 13 ottelua putkeen ja johtaa liigaa suvereenein ottein. Iso syy tähän on se, että joukkueen lukuisat potentiaalia omaavat pelaajat ovat alkaneet nostaa tasoaan niille lukemille, joita heiltä on jo parin vuoden ajan odotettu.

Yksi näistä pelaajista on sinitakkien kärkilaituriksi noussut Cam Atkinson. Pienikokoinen – vain 173-senttinen – hyökkääjä teki jo viime kaudella 81 otteluun 53 (27+26) tehopistettä, mikä riitti tuolloin joukkueen sisäisen pistepörssin kärkisijaan yhdessä Brandon Saadin kanssa. Tuolloin, joukkueen surkean pelaamisen johdosta, miestä ei kuitenkaan noteerattu lähes lainkaan.

Uusi tähti

Tällä kaudella Atkinson onkin räjäyttänyt pankin siten, että myös muu NHL-maailma on alkanut huomata pienen jenkkihyökkääjän taidot. Pienikokoinen hyökkääjä omaa loistavan peliälyn ja on varsin oivaltava ratkaisuissaan. Lisäksi Atkinsonin kokoiselle pelaajalle nopeus on elinehto ja sekä hänen kätensä että jalkansa tikkaavat jäätävällä nopeudella.

Tällä kaudella pelaamiinsa 33 otteluun Atkinson on tehnyt 35 (15+20) tehopistettä ja johtaa Blue Jacketsin sisäistä pistepörssiä ja on lisäksi koko liigan pistepörssissä kuudentena. Hänen ottelukohtainen pistekeskiarvonsa 1.06 on liigan viidenneksi kovin.

Pisteidensä ohella Atkinson osaa pelata myös omaan päähänsä, sillä runsaas yv-ajan lisäksi hän pelaa myös joukkueen kakkosalivoimassa isoja minuutteja.