Edmonton Oilers on tällä kaudella esittänyt pirteitä otteita, sillä joukkue majailee oman divisioonansa kärkitaistelussa.

Aikaisemmat vuodet Oilers on totuttu näkemään liigan peränpitäjänä, mutta vihdoin tällä kaudella joukkue on alkanut lunastaa sitä potentiaalia, jota joukkueesta löytyy.

Oilers sai varata kesällä 2015 Connor McDavidin, josta seura sai kansikuvapojan sekä uuden johtajan. McDavidin viime kausi katkesi loukkaantumisen takia, eikä hän pystynyt pelaamaan kuin reilut puolet kaudesta.

Arvostettu kiekkotoimittaja Frank Seravalli rankkasi Edmonton Oilersin alle 24-vuotiaat pelaajat koko liigan parhaimmiksi. Hän nimesi Oilersin neljä lahjakkainta pelaajaa ”neljän pelaajan rungoksi”. Tähän kuului luonnollisesti McDavid, Leon Draisaitl, Jesse Puljujärvi sekä Oscar Klefbom.

Hänen mukaansa seuraavaksi lahjakkaimmat pelaajat ovat Toronton Maple Leafsissa, Auston Matthewsin johdolla. Listaa kuuluvat Matthewsin lisäksi William Nylander, Mitch Marner sekä Morgan Rielly.

Joko pudotuspeleihin?

Oilers on kyntänyt viimeiset vuodet NHL:n pohjalla, mutta tänä vuonna meno on näyttänyt toisenlaiselta. Pudotuspelipaikkakin on joukkueen ulottuvilla, vaikka kautta on vielä jäljellä yli puolet. Oilers nähtiin viimeksi pudotuspeleissä kaudella 2005-2006, kun se eteni aina Stanley Cup -finaaleihin saakka.

Tuo saavutus täyttää keväällä 10 vuotta, joten sen kunniaksi toivoisi, että Oilersin pelit jatkuisivat myös pitkälle kesäkuuhun.