San Jose Sharksin veteraanihyökkääjät Patrick Marleau ja Joe Thornton ovat pelanneet NHL:ssä kohta 20 vuotta. Se ei silti tunnu hidastavan miehiä, jotka molemmat ovat syntyneet 1979.

– Minusta tuntuu mahtavalta, pidän edelleen hauskaa kaukalossa, joten jatkan eteenpäin menemistä, Marleau sanoi Sports Illustratedille.

– Kumpikin meistä rakastaa edelleen jääkiekkoa, ja pystymme mielestämme pelaamaan edelleen korkealla tasolla tässä liigassa. Haluamme tehdä tulosta joka ilta.

Miesten tasosta kertoo jotakin se, että kun he ovat kentällä, Sharks pitää kiekkoa enemmän kuin vastustaja. Asia ei ole näin kaikkien kärkiketjujen kohdalla.

Kaksi kappaletta teräsmiehiä

Thornton on pelannut uransa aikana 1472 ottelua, jääden pois ainoastaan 31 ottelusta. Viimeisin poissaolo on kaudelta 2008-09. Marleau puolestaan on missannut vain yhdeksän peliä kauden 2006-07 jälkeen.

Marleau antaa kiitosta pelaajahuollolle, jotta edellä mainitut putket ovat ylipäätään mahdollisia niinkin fyysisessä lajissa kuin jääkiekko.

– Kun tulimme liigaan, täällä ei ollut kovinkaan ammattitaitoista pelaajahuoltoa, mutta nykyään siihen kiinnitetään valtavasti huomiota. Esimerkiksi valinnaiset harjoitukset ovat tästä esimerkki, varsinkin läntisen konferenssin joukkueilla, jotka matkustavat pitkiä matkoja. Teemme paljon videovalmennusta niiden korvikkeeksi.

Kummatkin eri tavalla huippupelaajia

Thornton on varausvuotensa jälkeen tehnyt eniten pisteitä (1360) ja syöttöjä (981) kuin kukaan toinen NHL-pelaaja. Aina hieman aliarvostettu Marleau on tehnyt tähän mennessä 488 maalia ja hänestä tulee todennäköisesti 45. pelaaja liigan historiassa, joka yltää 500 maaliin runkosarjassa.

Molemmat loistavat eri tyylillä. Thornton ei ole koskaan ollut mikään raketti luistimilla, mutta hänen syöttötaitonsa on jopa liigan paras, jonka lisäksi hän suojaa kiekkoa erinomaisesti ja näkee jään loistavasti. Marleau puolestaan on hyvä luistelija, jolla on aina ollut vainua löytää maalipaikat.

Sharksin kapteeni Joe Pavelski sanoo, että loppujen lopuksi heidän peliälynsä on se tekijä, joka erottaa heidät muista.

– He tietävät, miten kiekkoa kuuluu pelata missäkin tilanteessa. Miten sitä suojataan, milloin lauotaan, milloin syötetään. Tällaisia asioita. Tietysti tarvitaan myös jonkin verran onnea, mutta nämä kaverit ovat sen ansainneet.