Edmonton Oilers on tällä kaudella ollut yksi positiivisimmista yllätyksistä NHL:ssä. Joukkue on viimeiset vuodet rämpinyt syvällä, mutta vihdoin sen tilanne alkaa näyttää paremmalta.

Oilers on tällä hetkellä oman divisioonansa toisella sijalla, tasapisteissä Anaheim Ducksin kanssa. Se aloitti kauden vahvasti, mutta viime aikoina sen otteet ovat heilahdelleet. Viimeiseen kymmeneen otteluun Oilers on kerännyt vain kolme voittoa.

Maanantai käynnistyi Edmontonissa synkillä uutisilla, kun selvisi, että Darnell Nurse joutuu nilkkaleikkaukseen ja on sivussa noin kolmen kuukauden verran. Nurse loukkaantui 3. joulukuuta Winnipeg Jetsin vastaan.

Tuolloin Oilersin päävalmentaja Todd McLellan kommentoi lyhytsanaisesti Nursen poissaoloa.

– Hän on todella tärkeä osa joukkuettamme ja menetämme hänet nyt pitkäksi aikaa, McLellan totesi joulukuun alussa NHL.comille.

Kuinka Oilersin puolustus kestää?

Vaikka Nurse ei ole tehopisteillään Oilersin puolustajien kärkeä, hänen poissaolonsa tekee silti ison loven edmontonilaisten alakertaan.

NBC Sports huomauttaa, että heti sen jälkeen, kun Nurse oli sivussa kokoonpanosta, Oilers päästi seuraavien kolmen ottelun aikana yhteensä 14 maalia.

Oilers on kärsinyt kauden alussa jo lukuisista puolustajien loukkaantumisista, sillä niin Kris Russell kuin Brandon Davidson ovat olleet sivussa. Russellin poissaolo oli onneksi seuran kannalta vain lyhytaikainen, mutta Davidson on vasta tekemässä paluuta kaukaloihin. Hän ei ole pelannut tällä kaudella kuin vain yhden ottelun.

Oilersin riveissä on luistellutkin alkukauden aikana muun muassa Matthew Benning ja viimeisimpänä Dillon Simpson. Kaksikko on aikaisemmin pelannut lähinnä AHL:n puolella, mutta ovat nyt saaneet vastuuta loukkaantumisten takia. Nursen loukkantumisen takia Oilers joutuu jatkossakin turvautumaan kokemattomien pelaajien panokseen taistelussa pudotuspelipaikasta.