Montreal Canadiens on ollut viime vuosina todella epäonnekas loukkaantumisten suhteen.

Viime vuonna se menetti Carey Pricen koko kaudeksi ja sen peli lähti välittömästi alamäkeen. Lopputulos oli se, että Canadiens jäi pudotuspelien ulkopuolelle ja pääsi varaamaan kesän varaustilaisuudessa korkealla.

Keskiviikkona seura sai jälleen huonoja uutisia, kun selvisi että niin Alex Galchenyuk kuin myös David Desharnais ovat molemmat sivussa reilun kahden kuukauden verran. Erityisesti Galchenyukin poissaolo on Canadiensille raskas takaisku, sillä hän on joukkueen sisäisen pistepörssin kärjessä. Hän on tehnyt tällä kaudella 25 ottelun aikana tehot 9+14=23.

Desharnaisin ura on taas ollut laskusuunnassa viimeisten vuosien aikana, mutta kahden normaalisti kokoonpanossa olevan keskushyökkääjän puuttuminen Canadiensilta, seuraavien kahden kuukauden ajan, on todella iso ongelma.

Canadiensilta löytyy keskushyökkääjän tontille vielä kuitenkin Tomas Plekanecin ja Torrey Mitchellin kaltaisia pelaajia, mutta on sanomattakin selvää, että kaksikolla ei ihmeisiin pystytä.

Mitä tekee Marc Bergevin?

Canadiensin GM Marc Bergevin on nyt kovassa paikassa, sillä häneltä odotetaan nyt ratkaisua pelaajien paikkaajista. Canadiens nosti keskiviikkona AHL:stä jo Sven Andrighetton, joka on esiintynyt vahvasti St. John’s IceCapsin riveissä.

Tilanne onkin mielenkiintoinen, sillä Canadiens on jo valmiiksi kärsinyt maalinteko-ongelmista, joten Desharnaisin ja Galchenyukin poissaolot vain pahentavat asiaa.

Nähtäväksi jää, mitä Bergevin keksii seuraavien viikkojen aikana. Canadiens kuitenkin majailee tällä hetkellä oman divisioonansa kärjessä, eikä halua varmasti kokea samaa kuin viime kaudella.