Kommentti: Henrik Zetterberg on täällä jälleen

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Vaikean viime kauden jälkeen näyttää siltä, että Detroit Red Wingsin kapteeni Henrik Zetterberg on löytänyt jälleen tekemisen meiningin pelaamiseensa, vaikka joukkueen alkukausi on ollut vaikea. Zeta on yksi sen kantavista voimista.

Viime kausi oli ottelua kohden tehtyjen tehopisteiden osalta miehen heikoin sitten hänen tulokaskautensa, eli kauden 2002-03. Zetterberg teki 82 otteluun 50 (13+47) pistettä. Toisaalta, Zeta ei nuorene yhtään ja ikää mittarissa on jo 36 vuotta. Lisäksi hän on kärsinyt selkävaivoista uransa aikana, vaikkei ole juuri joutunut olemaan poissa kaukaloista niiden takia.

Ainoa massiivinen poissaolo koettiin kaudella 2013-14, kun ruotsalaistähti loukkasi selkänsä Sotshin olympialaisissa ja joutui jättämään loppukauden pelit pelaamatta kahta pudotuspeliottelua lukuunottamatta. Selän lisäksi polvet ovat olleet pienenä rasitteena, eikä Zetterberg kyennyt osallistumaan World Cupiin tänä syksynä polvivaivojen takia.

Kurssin kääntö

Viime kaudella koko Red Wingsin hyökkäys alisuoritti Dylan Larkinia ja Andreas Athanasiouta lukuun ottamatta, mutta tänä vuonna tahti on kääntynyt ympäri, samoin kuin Zetterbergillä.

Zetan piristymisen on huomannut myös päävalmentaja Jeff Blashill, jota viime kaudella kritisoitiin veteraanien ylipeluuttamisesta.

– Zeta on ollut todella hyvä läpi vuoden. Hän kuuluu siihen hassuun joukkoon pelaajia, jotka saavat sitä enemmän bensaa jalkoihinsa mitä enemmän he saavat jääaikaa, Blashill kertoo Detroit Free Pressille.

Zetterberg on pelannut tällä kaudella keskimäärin 19:21 minuuttia per ottelu, joka on kaikista Red Wings -hyökkääjistä kovin lukema. Kovimmat ovat myös pisteet, sillä veteraanihyökkääjä johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä tehoin 6+14 27 pelatun ottelun jälkeen. Nykyinen pistetahti viittaa noin 60 pisteen tahtiin, joka on 36-vuotiaalle kahden suunnan pelaajalle varsin kunnioitettava pistemäärä.

Kemiat kohdillaan

Zetterbergin pelaamisen parantumiseen on ollut osatekijänä hyökkääjälupaus Anthony Manta, joka on pelannut farmista noston jälkeen viimeiset 12 ottelua Red Wings -paidassa loukkaantumisten takia.  12 otteluun Mantha on saalistanut seitsemän (4+3) tehopistettä ja pitkälti Zetan ketjussa.

Toinen palanen ketjussa on slovakkihyökkääjä Tomas Tatar, joka Manthan tavoin hyötyy Zetterbergin peliälystä sekä kyvystä suojata kiekkoa. Tämän on huomannut myös tanskalaissentteri Frans Nielsen.

– Olen aina katsonut Henrikiä ylöspäin. Hän tekee kaikki pienet asiat oikein kiekon kanssa, mitä perusfanit eivät ehkä pelistä erota. Hän tekee aina asiat kaukalossa oikein ja sijoittuu oikeaan paikkaan, mikä on huikeaa. Sentterille, kuten minä, on hienoa nähdä hänen peliänsä vaihtopenkiltä. yritän aina oppia hänen pelistään jotain.

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS