Chicago Blackhawks kohtasi lauantaina prime time -ottelussa Philadelphia Flyersin.

Itse ottelussa Flyers oli parempi maalein 3-1. Ivan Provorovin kaksi maalia johdattivat Flyersin tärkeään voittoon.

Ottelun suurin puheenaihe oli kuitenkin 23-vuotias Eric Semborski, joka toimi Blackhawksin luukkuvahtina. Corey Crawford joutui yllättäen umpilisäkkeen poistoon, jolloin Blackhawks tarvitsi nopeasti hänelle korvaajan. Koska ottelu pelattiin Philadelphiassa, ei seura ehtinyt kutsua AHL-joukkueensa maalivahtia enää mukaan.

Blackhawks oli pakotettu hankkimaan luukkuvahdiksi amatööripelaaja, sillä heidän maalivahtivalmentajansa Jimmy Waite oli pelannut aikoinaan ammattilaisena. Tällöin hänet olisi laskettu joukkueen palkkoihin mukaan ja Blackhawksilla ei ole tilaa palkkakatossaan.

”Unelmastani tuli totta”

NHL:n sääntöjen mukaan joukkueen on mahdollista palkata luukkuvahdiksi käytännössä kenet tahansa.

Flyersin avustuksella Blackhawks löysi Semborskin, joka oli tilaisuudesta luonnollisesti hämmästynyt. Semborski oli lauantaina Flyersin harjoituskeskuksessa vetämässä harjoituksia eri-ikäisille lapsille, kun hän sai puhelun.

– Minun täytyi ottaa luistimet jalasta ja lähteä hallille niin nopeasti kuin pystyin. En voinut uskoa sitä todeksi, kun kävelin halliin sisään, Semborski totesi Chicago Tribunen artikkelissa.

Ottelun jälkeen Semborski oli luonnollisesti iloinen saadessaan mahdollisuuden olla mukana NHL-ottelussa.

– Unelmastani tuli totta. Oli mukava hengailla näiden jätkien kanssa. He tekivät oloni tervetulleeksi ja alkoivat heti vitsailla, Semborski kertasi Chicago Tribunelle.

– Flyers kyseli nimiä ja joku oli heittänyt minun nimeni ilmaan. En todellakaan tiedä, kuinka se tapahtui. Minun täytyy tutkia asia perin pohjin ja kiittää joitain ihmisiä.

Uskollinen Flyers-fani

Semborski totesi Chicago Tribunen mukaan, että hän on pienestä saakka ollut Flyersin fani. Hän kutsui Flyersin Stanley Cup -finaalin tappiota vuonna 2010 yhdeksi raskaimmaksi asiaksi, jota hän on koskaan katsonut.

Koska Semborski teki amatöörisopimuksen Blackhawksin kanssa, hän ei saanut pestistään palkkaa. Mukaan tarttui kuitenkin kiekkoja ja lippiksiä, ja hän saa oman pelipaitansa myöhemmin Blackhawksilta.

Mikäli Blackhawks voittaa Stanley Cupin, hän ei halua nimeään pokaaliin.

– Haluan sormuksen, Semborski totesi naurahtaen.