Philadelphia Flyersia vastaan pelatun ottelun aamuna Senatorsin aamujäillä nähtiin elävä seuralegenda, joka oli täyttä höökiä mukana joukkueensa vapaaehtoisissa harjoituksissa.

Tuo legenda oli Daniel Alfredsson, jonka pelinumero jäädytetään kuluvan kuun 11. päivänä.

Senatorsin päävalmentajana toimiva Guy Boucher toivottikin Alfredssonin avoimesti tervetulleeksi kaukaloon koska tahansa.

– Hän on enemmän kuin tervetullut kaukaloon, Boucher iloitsi Ottawa Citizenin haastattelussa.

Vaikka Senators hävisi ottelun Flyersille jatkoajalla lukemin 3-2, on ”Alfiella” ollut merkittävä rooli joukkueen taustajoukoissa.

”Hän oli tähtipelaaja ja saat arvokasta tietoa”

Alfredsson ei ole suinkaan eläköitymisensä jälkeen jättänyt jääkiekkoa taakseen, vaan hän on häärinyt koko kuluvan kauden Senatorsin taustajoukoissa. Ruotsalaislegendan roolina on ollut toimia neuvonantajana urheilutoimenjohtajalle, GM Pierre Dorionille ja myös valmennusjohdolle.

– Olen käynyt hänen kanssaan paljon keskusteluita taustalla. Hän on ollut myös tekemisissä pelaajien kanssa, Boucher jatkaa.

– Tämä on myös hänelle mahdollisuus miettiä, että mitä hän haluaa tehdä (jääkiekon parissa), missä hän kokee olonsa tarpeelliseksi ja sen voin ainakin sanoa, että pidän hänen mukanaolostaan todella paljon.

Boucher hehkuttaakin sitä vaikutusta, joka Alfredssonilla on ollut Senatorsin tekemiseen.

– Hän on todella fiksu. Sen lisäksi, että hän oli loistava jääkiekkoilija, hän on todella hyvin perillä asioista ja voit vaihtaa hänen kanssaan ajatuksia. Joskus pelaajien ja valmennuksen ajatusmaailmojen välillä on eroja, joten kun pystyt rakentamaan sillan siihen väliin, se on todella suuri plussa. Ja siinä suhteessa hän on ollut todella arvokas meille.

– Hän oli tähtipelaaja, ja kun työskentelet tähtien parissa, saat häneltä paljon arvokasta tietoa, koska heidän ajatusmaailmansa on erilainen. On äärimmäisen tärkeää ymmärtää myös heidän näkemys asioista, Boucher päättää.