Montreal Canadiensin suunnalla ei ole tarvinnut katua päätöstä vaihtaa PK Subban Shea Weberiin, sillä Weber on tullut joukkueeseen sisään unelman lailla.

NHL.com kirjoitti Weberin olevan suurin ennakkosuosikki voittamaan NHL:n parhaalle puolustajalle jaettavan Norris Trophyn. Toki kausi on vasta nuori, mutta tällä hetkellä tuo väite on helppo allekirjoittaa.

Weber on nyt pelannut kuluvalla kaudella 23 ottelua, tehnyt niissä tehot 8+10, tehotilasto on +18 ja iskenyt kolme ottelun voittomaalia. Lisäksi hän on tehnyt ylivoimalla uskomattomat tehot 7+3 ja kellottanut ottelukohtaiseksi peliaikakeskiarvokseen 25:47.

– Hän pelaa loistavaa jääkiekkoa. Hän on tehnyt isoja maaleja ja tekee oikeita ratkaisuja oikeisiin aikoihin. Hän käyttäytyy kuten oikea johtaja, päävalmentaja Michel Therrien, jonka uskotaan olleen isosti Subban-Weber-vaihtokaupan takana, hehkuttaa uutta suojattiaan.

– Minulle teot kertovat johtajuudesta ja hänellä on ollut todella positiivinen vaikutus joukkueeseemme.

Ylivoimainen äänestyksessä

Tiukalle hänet tulevat kuitenkin laittamaan ainakin San Jose Sharksin Brent Burns ja Ottawa Senatorsin Erik Karlsson. Burns johtaa puolustajien pistepörssiä tehoin 9+12 ja Karlsson on puolestaan kakkosena pistein 4+15.

Burnsista potentiaalisen vaihtoehdon tekee hänen monipuolisuutensa ja Karlsson on puolestaan petrannut huimasti puolustuspelaamistaan, mistä kertoo esimerkiksi se, että hän johtaa NHL:n blokkitilastoa.

NHL.com oli kerännyt 13 kirjoittajaansa kertomaan kantansa Norris-voittajan suhteen, eikä kisa ollut edes tasainen. Weberillä oli 62 pistettä äänestyksessä, kakkosena olevalla Karlssonilla 27 ja viime kauden Norris-voittaja Drew Doughtylla 22. Minnesota Wildissa erinomaista kautta pelaava Ryan Suter ja Burns tulivat puolestaan sijoilla neljä ja viisi.

31-vuotiaan Weberin kohdalla onkin jotenkin vaikea ymmärtää, että mikäli hän voittaisi Norris Trophyn kauden päätteeksi, olisi se vasta ensimmäinen kerta hänen urallaan.