New Jersey Devils on pelannut alkukaudesta jopa sillä tasolla, että playoffit alkavat näyttää pitkästä aikaa realistiselta. Taylor Hallin lisäys hyökkäykseen on auttanut asiaa, samoin Pavel Zachan kehittyminen ja kasvaminen jälleen vuodella vanhemmaksi. Myöskään Adam Larssonin menetys puolustuksesta ei ole kirpaissut sillä tavalla, mitä osa seuran kannattajista oddoti enne kauden alkua.

Devils koki kuitenkin valitettavat menetykset, kun ensin Hall loukkaantui ja sen jälkeen veteraanihyökkääjä Mike Cammalleri lähti joukkueen vahvuudesta tukemaan 9-vuotiasta tytärtään, joka oli menossa leikkaukseen.

Paluun jälkeen murskaava tahti

Kun tyttären vointi leikkauksen jälkeen oli hyvä, Cammalleri palasi kaukaloihin keskiviikkona suorastaan tuhoisassa vireessä. Mies on nimittäin takonut pistesarakkeeseen tehot 4+4 paluunsa jälkeiseen kolmeen otteluun.

Vaikka vireen ei voida olettaa kestävän kaiken aikaa, on se valanut uskoa joukkueen tekemiseen, ja siihen, että joukkue olisi jälleen playoffkisassa mukana. Viimeksi seura pelasi kevään ratkaisupelejä kaudella 2011-12, jolloin se hävisi Stanley Cup -finaalit Los Angeles Kingsille.

Kun joukkue saa vielä Hallin jalkeille, voidaan sitä pitää mustana hevosena idän playoffkisaan.