Carolina Hurricanes varasi kesällä 2011 Ryan Murphyn ja odotti, että hänestä saataisiin seuralle seuraava huippupuolustaja. Ainakaan vielä nuo odotukset eivät ole toteutuneet, sillä Murphyn lopullinen läpimurto on vielä tekemättä.

Murphyn uraa ovat vaivanneet sitkeät loukkaantumiset, eikä hän ole kyennyt pelaamaan vielä kertaakaan yli 50 ottelua kauden aikana. Työsulkukauden jälkeen Murphy teki NHL-debyyttinsä kaudella 2013-2014 ja tuon saman kauden aikana hän pelasi yhteensä 48 ottelua. Silloin näytti vielä, että muutaman vuoden kuluttua hänen edesottamuksistaan saadaan nauttia enemmänkin.

Tuon kauden jälkeen Murphy on kärsinyt lukuisista loukkaantumisista ja on seilannut NHL:n ja AHL:n välillä. Tällä hetkellä Murphy on Hurricanesin mukana, mutta hänen pelaamisensa on epävarmaa. Hänet aktivoitiin marraskuun alussa loukkaantuneiden listalta, joten jo tällä kaudella Murphy on kärsinyt eriasteisista vammoista.

Siirtohuhut vahvistuneet

Arvostettu kiekkotoimittaja Darren Dreger tietää kertoa, että Murphy on tällä hetkellä usean joukkueen kiikarissa.

– Hänen ikänsä ja kätisyytensä takia hänellä on suuri potentiaali. Hänen nimensä on pyörinyt kauppahuhuissa jo useita kuukausia, mutta vasta viime aikoina hänestä on viralliseti tullut syötti, Dreger totesi toimittaja Mark Eassonin mukaan.

– En näe tällä hetkellä mitään välitöntä, mutta tiedän, että ainakin kolme seuraa ovat kiinnostuneet hänestä.

23-vuotiaan Murphyn sopimus päättyy tulevana kesänä, joten hän on ilman muuta yksi kiinnostavista nimistä, mikäli hän todella on kauppatavaraa.