Milan Lucicin piti tulla Connor McDavidin rinnalle iskemään maaleja ja tarjoamaan siinä sivussa vahvaa fyysistä presenssiään.

Alku sujuikin vielä kohtalaisen mallikkaasti, sillä Edmonton Oilers voitti pelejä, McDavid iski pisteitä kuin liukuhihnalta ja siinä sivussa myös Lucic oli kohtalaisen vahvassa vireessä. Lokakuu tuottikin kokeneelle kanadalaiselle yhdeksässä ottelussa tehot 4+3.

Lokakuun viimeisestä ottelusta käynnistyi kuitenkin selvästi heikompi jakso: Lucic on viimeisessä yhdeksässä ottelussaan yltänyt pisteille ainoastaan kahdesti ja niitä tehopisteitä on kertynyt maalin sekä yhden maaliin johtaneen syötön verran.

Samalla hän on menettänyt paikkansa ykkösvitjassa Patrick Maroonille, mikä on johtanut neljän ottelun pisteettömään putkeen.

– Tällä hetkellä on vähän niin kuin koko joukkueemme: tasaisuus ja se viimeinen silaus puuttuvat. Onni ei ole oikein hänen puolellaan, kuten ei myöskään joukkueemme, ja meidän on noustava esiin pelaaja tai kaksi kerrallaan. Sitä kautta myös muut seuraavat, Oilersin päävalmentaja Todd McLellan analysoi Yahoo! Sportsille.

Vielä hiipuneita tehopistemääriäkin huolestuttavampi seikka on ollut tehotilasto: lokakuussa se oli vielä +3, mutta marraskuun osalta vastaava luku on toistaiseksi -6.

Kaikesta huolimatta iso apu joukkueelleen

Tänä yönä Lucic ja Oilers, jotka ovat vahvan alkukauden jälkeen neljän ottelun tappioputkessa, matkaavat Los Angeles Kingsin vieraaksi.

Kalifornialaisseura saattuu olemaan Lucicin ex-seura viime kaudelta. Ottelu tarjoaakin oivan mahdollisuuden 28-vuotiaalle laiturille, sillä hän vietti Kingsissä erinomaisen kauden ja muistot Staples Centeristä ovat hyvät.

Lucic ei ole kuitenkaan menettänyt uskoaan, vaan puhuukin ottelun alla tismalleen oikeita asioita.

– Meidän on nostettava taso takaisin sinne, missä se oli ensimmäisten kahdeksan ottelun ajan. Ja itse yritän tehdä kaikkeni joukkuekaverina muuttaakseni kulttuuria täällä sekä kaukalossa että sen ulkopuolella.

Ensimmäiset kahdeksan NHL-kauttaan Boston Bruinsissa pelannut ja siellä myös Stanley Cupia juhlinut Lucic kerääkin joukkuekavereiltaan krediittiä.

– Hän on voittanut aiemmin ja he ovat pelaajia, jotka todella tietävät sen reseptin mitä voittamiseen vaaditaan ja miltä pukukopissa tuntui voittaessa, Oilersin nuori kapteeni McDavid paaluttaa.

– Hän pystyy tuomaan sen joukkueeseemme ja jakamaan joitain näkemyksiään meille, minkä hän on ehdottomasti myös tehnyt. Ja se on todella tärkeää, koska sitä me tarvitsemme ja se on jo nyt auttanut meitä.