Kun katsoi New Jersey Devilsin viime kautta, näki selvästi jo sen, että Cory Schneider on Devilsin tärkein pelaaja.

Schneiderin tilastot ovat jokaiselta Devils-kaudelta hyvät, vaikka joukkue ei ole selviytynyt edes pudotuspeleihin. Toisin sanoen Schneider on antanut seuralleen joka ilta mahdollisuuden voittaa otteluita.

Tämän kauden aloitus on kuitenkin ollut jopa yllättävän hyvä verrattuna siihen, minne Devilsiä povailtiin useissa kausiennakoissa. Suurin syy hyviin otteisiin löytyykin maalinsuulta.

Schneider, ja erityisesti varamaalivahti Keith Kinkaid, ovat olleet Devilsin tuki ja turva kauden alussa. Molempien tilastot ovat hyvät, sillä Schneider on voittanut seitsemän pelaamistaan 12 ottelusta ja Kinkaid on puolestaan onnistunut torjumaan Devilsille vähintään pisteen jokaisesta kolmesta ottelustaan, mukaan lukien kaksi voittoa.

Päävalmentaja John Haynes ei kuitenkaan ole tyytyväinen pelkästään maalivahtiensa edesottamuksiin.

– Kun katsomme voittoja, ne ovat olleet yhdistelmiä hyvien pelaajien ratkaisuja, oikeita päätöksiä sekä mielen lujuutta, Haynes totesi Pro Hockey Talkin mukaan.

Useat pelaajat nostaneet tasoaan

Devils hankki kesän toiseksi suurimmassa kaupassa Taylor Hallin Edmontonista. Hallille suunniteltiin suurta roolia pirupaitojen hyökkäyksessä ja tähän mennessä hän on suoriutunut tehtävästään hyvin. Hän on iskenyt 12 (5+7) tehopistettä pelaamissaan 14 ottelussa.

Myös Devils-pakki Damon Severson on nostanut tasoaan huomattavasti. Hänen lopullista läpimurtoaan NHL-tasolle on odotettu jo jonkin aikaa ja kauden alku antaakin lupauksia paremmasta. Adam Larssonin poistumisen myötä, nuorelle kanadalaiselle on luvassa kasvavaa vastuuta.

Severson on iskenyt nyt puolustajan tontilta erinomaiset 13 (4+9) tehopistettä ja hän sijoittuu pisteillään puolustajien pistepörssissä kymmenen parhaan joukkoon.

Devils aloitti myös viime kaudella erinomaisesti, mutta hyytyi lopulta pudotuspelien ulkopuolelle. Vaikka seuran uusi omistaja Josh Harris haluaisi varmasti nähdä joukkueensa tällä kaudella pudotuspeleissä, hän ajattelee silti kokonaiskuvaa.

– Devilsillä on kolme Stanley Cupia ja me haluamme neljännen, Harris totesi NJ Advance Medialle viime viikolla.

– Täällä on myös 29 muuta joukkuetta, jotka haluavat voittaa. Me olemme viisaita, teemme kovasti töitä, olemme hoitaneet hyvin talousasiamme ja teemme kaikkemme voittaaksemme.