Dougie Hamiltonin uralle mahtuu niin ykköskierroksen varaus kuin myös erimielisyyksiä hänen entisen seuransa, Boston Bruinsin, kanssa.

Kesällä 2015 nähtiin erikoinen tapahtumasarja, kun Hamiltonin ja Bruinsin välit eivät olleet parhaat mahdolliset. Osapuolet eivät päässeet yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta ja lopulta tilanne johti siihen, että Bruins kauppasi Hamiltonin Calgary Flamesin riveihin.

Vaihdossa Bruins sai kolme varausvuoroa samana päivänä pidettävään varaustilaisuuteen. Kauppa oli todella erikoinen, sillä Hamiltonille oli kaavailtu Bruinsin ykköspuolustajan tonttia.

Hamilton herättänyt kiinnostusta

Hockey Night in Canada -ohjelmassa toimittaja Nick Kypreos raportoi, että Hamiltonista olisi kiinnostunut ainakin Arizona Coyotes ja Pittsburgh Penguins. Hockeybuzz.comin mukaan myös Montreal Canadiensin on huhuiltu olevan kiinnostunut 23-vuotiaasta kanadalaisesta.

Hamiltonin kaltaiselle isokokoiselle ja oikealta ampuvalle puolustajalle luulisi olevan kysyntää NHL:ssä. Kauppahuhut nostavat silti esille kysymyksen siitä, millä tasolla Hamilton suorittaa illasta toiseen. Hänet kuitenkin hankittiin Flamesiin johtavaksi puolustajaksi, joten tuntuisi oudolta, että Flames olisi valmis päästämään hänet nyt toisen seuran riveihin.