Los Angeles Kings voitti viime yönä kauden 2016-17 osalta ensimmäisen ottelunsa varsinaisella peliajalla, kun se murskasi kotonaan Calgary Flamesin.

Kovin usein Kingsin ratkaisijoina on totuttu näkemään muun muassa Drew Doughtyn, Anze Kopitarin ja Jonathan Quickin (loukkaantunut) kaltaiset nimet.

Tällä kertaa mentiin kuitenkin aivan eri kaavalla, sillä juhlitut sankarit olivat viime kaudet farmissa jumissa ollut maalivahti Peter Budaj ja NHL:ään täksi kaudeksi palannut Devin Setoguchi.

Budaj nollasi Flamesin 24 torjunnallaan ja etenkin päätöserässä hän oli kultaakin kalliimpi joukkueelleen, kun liekkipaidat lähettivät häntä kohti puolet koko ottelun laukauksistaan.

– Sinun on yritettävä keskittyä vain kiekkoon, eikä mihinkään muuhun ympärilläsi. Ei kannata lähteä miettimään mitään tyyliin ”onpa meillä paljon laukauksia” tai ”onpa heillä vähän laukauksia”. Nuo ajatukset toki yrittävät hiipiä päähäsi, mutta ne pitää eliminoida, Budaj kertasi TSN:lle salojaan nollapelin taustalla.

Budaj valittiin ottelussa kolmostähdeksi.

”En edes muista koska viimeksi maalasin”

Ottelun ykköstähdeksi nimettiin puolestaan Devin Setoguchi, joka selätti lähes hänen NHL-uransa tuhonneen alkoholismin ja haki viime kaudella jääkiekon merkeissä vauhtia Sveitsin pääsarjasta.

Kuluvaksi kaudeksi hän sai tryout-sopimuksen Los Angelesiin ja lunasti harjoitusleirin kautta itselleen paikan. 11 edelliseen otteluun kaksi syöttöpistettä saalistanut Setoguchi vietti ensimmäistä tupla-iltaansa lähes kolmeen vuoteen, kun hän ohitti Flamesin Brian Elliottin kahdesti.

– Siitä on niin pitkä aika, että en edes muista, koska viimeksi maalasin, Setoguchi iloitsi TSN:n haastattelussa.

– Oli todella hyvä tunne tehdä maaleja. Minusta tuntui jo viime ottelun jälkeen, että olen menossa oikeaan suuntaan. Nyt minun pitää vain jatkaa maalille ajamista ja laukomista.

Setoguchin tavoin ottelussa kahden tehopisteen iltaa vietti kakkostähdeksi valittu Dustin Brown, joka on kapteenin C-kirjaimen menetettyään ollut melko mukavassa vauhdissa. 12 ottelusta kasassa ovat pisteet 1+6.