Valtteri Filppula siirtyi Tampa Bay Lightningin organisaatioon kesällä 2013. Siitä saakka Lightning on pelannut pudotuspelejä jokaisena keväänä.

Etenkin viime kaudella Filppulan asemaa salamapaidoissa kuitenkin kyseenalaistettiin, sillä hän iski ainoastaan kahdeksan maalia ja yhteensä 31 tehopistettä. Käyrä oli jo valmiiksi laskeva, sillä kahden edelliskauden pisteet olivat 58 ja 48.

Silti hän on ollut päävalmentaja Jon Cooperin luottopelaajia, pelaten isoja minuutteja vastustajien parhaimpia pelaajia vastaan.

Uusi ketju, uudet kujeet

Tämän kauden aloitus on ollut 32-vuotiaalta suomalaiselta erinomainen, kun hän on iskenyt 10 otteluun jo seitsemän tehopistettä.

Hänen vierellään on viilettänyt suurimmaksi osaksi vasta ensimmäistä ammattilaiskauttaan pelaava Brayden Point. Point on ketjussa antanut Filppulalle mahdollisuuden osallistua myös hyökkäyspeliin ja se on näkynyt ainakin tehopisteiden valossa.

– Hän (Point) on loistava pelaaja. Sen näkee jo kauas, että hän on älykäs pelaaja, Filppula toteaa Bolts Jolts-sivustolla.

– Hän haluaa pelata hyvin puolustussuuntaan ja se auttaa aina sentterinä pelaamista.