Helsingin IFK:ssa viime kaudella Liigan parhaaksi maalivahdiksi valittu Ville Husso lähti valloittamaan täksi kaudeksi Pohjois-Amerikan ammattilaiskaukaloita, mutta ristiretken alku on todistautunut hankalaksi.

Husso nimittäin ei onnistunut vakuuttamaan St. Louis Bluesin valmennusta vielä seuran harjoitusleirillä, joten edessä oli AHL-keikka. Tämän ei kuitenkaan pitänyt olla maailmanloppu, sillä todella moni nuori maalivahti on aloittanut NHL-uransa farmin puolella.

Ongelmat tulevat oikeastaan siinä vaiheessa, kun et mahdu pelaamaan edes farmisarjan puolella. Näin kävi nimittäin Hussolle, sillä Jordan Binnington ja Phoenix Copley osoittautuivat hankalammiksi vastuksiksi, kuin alkuun osasi kuvitella: täten AHL-seura Chicago Wolves tiputti Husson ECHL-seura Missouri Mavericksiin.

Toimittajan sana

Ensimmäinen karu fakta on se, että Husso hävisi taistelunsa etenkin Binningtonia vastaan. Hän on varovaisten arvioiden mukaan Bluesin maalivahtiprospekti numero yksi, joten hänen kampeamisensa olisi ollut tärkeä asia AHL-peliaikaa ajatellen.

Kenties ECHL-keikka olikin lopulta Husson kannalta hyvä asia: nyt luvassa on takuuvarmasti peliaikaa, eikä kilpailutilanne ole niin kova. Se saattaa olla tietenkin myös negatiivinen tekijä, mutta nyt ainakin suomalaisvahti pääsee pelaamaan tarpeeksi ja totuttelemaan siinä samalla pienen kaukalon tuomiin uusiin haasteisiin.

Toki kun tilannetta tarkastellaan suomalaiskakkuloiden läpi, on se harmillinen. Asiasta saa kuitenkin kaivettua hyvin nopeasti positiivista, joten kenties Husso palaa tulevaisuudessa ylemmäs yhä vain kovempana kuin ennen.

Eikä ikinä saa unohtaa mahdollisten loukkaantumisten tuomio mahdollisuuksia, jotka ovat etenkin maalivahtien osalta toisinaan todella tehokkaita.

Voittavaa ja hyvin pelaavaa maalivahtia kun harvoin otetaan penkille. Etenkin jos kyseisen kaksikon välinen palkkataso on suhteellisen sama.