NHL:ssä on pelannut vuosien saatossa tuhansia pelaajia, mutta vain 43 heistä on kyennyt samaan kuin Marian Hossa. Slovakkihyökkääjä nimittäin rikkoi viime yönä maagisen 500 maalin rajan.

Hossalla meni temppuun lopulta 1240 runkosarjaottelua, joissa hänen tehonsa ovat nyt siis 500+593 (1093). Mies on edustanut NHL-tasolla Chicago Blackhawksin lisäksi Ottawa Senatorsia, Atlanta Thrashersia, Pittsburgh Penguinsia ja Detroit Red Wingsiä.

500 NHL-maalia on todella kova temppu, sillä – kuten jo todettu – on vain 43 pelaajaa onnistunut tässä ennen Hossaa. Esimerkiksi suomalaisista merkkipaaluun ovat kyenneet ainoastaan Jari Kurri ja Teemu Selänne.

Edellisen kerran 500 maalia rikkoontui viime tammikuussa, kun Washington Capitalsin Alexander Ovechkin pääsi osumansa ansiosta kyseiseen klubiin. Lienee kuitenkin sanomatta selvää, että kyseessä on hyvin harvinainen tapahtuma.

Ennen Hossaa ainoastaan yksi slovakialainen on kyennyt iskemään NHL-kaukaloissa 500 maalia, kun ex-kiekkoilija Peter Bondra kykeni temppuun 22. joulukuuta 2006.

NHL

@NHL
Welcome to the 500 goal club, Marian Hossa.