Pavel Datsyuk on viimeisin pelaaja sitten Ilya Kovalchukin, joka on loikannut nimekkäistä venäläistähdistä takaisin kotimaahansa ja KHL:ään.

KHL:n tilinauhat tulivat maanantai-illan aikana julki ja ne selittävät osaltaan sitä, miksi KHL on niin houkutteleva vaihtoehto. Palkat nimittäin ovat pilvissä.

Esimerkiksi Kovalchuk on 5,5 miljoonan dollarin vuosipalkallaan KHL:n palkkakeisari ja nykyinen joukkuekaveri Datsyuk seuraa kakkosena 4,5 miljoonalla dollarilla.

Sinällään lukemat eivät ole aivan mitään tähtitieteellisiä, mutta kohta ovat: toisin kuin NHL:ssä, niistä ei käytännössä ottaen tarvitse maksaa mitään veroja, ja toisekseen niistä puuttuvat bonuspalkkiot.

Detroit Red Wingsin viime kauden päätteeksi jättäneen Datsyukin kohdalla on todettava, jotta väärinymmärryksiltä vältytään, että toisin kuin Kovalchukilla, hänellä syynä paluulle kotimaahansa olivat perheasiat ja ratkaisu oli hänelle todella raskas.

Palkat saattavat moninkertaistua

Onkin vaikea tietää tarkalleen, että mitä esimerkiksi juuri edellä mainittu kaksikko pelaamisestaan vuodessa tienaa, mutta kyse saattaa olla bonuksien jälkeen hyvinkin moninkertaisesta summasta. Ainakin näin on takavuosina huhuiltu.

Muista entisistä NHL-pelaajista kärkipäässä ovat Vyacheslav Voynov (4,5 miljoonaa dollaria) ja Vladimir Sobotka (3 miljoonaa dollaria). Suomalaisista eniten tienaa menneenä kesänä myös taalakaukaloihin tyrkyllä ollut maalivahti Mikko Koskinen, jonka vuosiansiot ovat listauksessa 1,3 miljoonaa dollaria.