Detroit Red Wingsin aikakausi ilman Pavel Datsyukia lähti liikkeelle surullisesti, sillä se otti sesongin kahdesta ensimmäisestä kamppailusta pyöreät nolla pistettä.

Kauden kolmannessa ottelussa nähtiin kuitenkin täyskäännös, sillä punasiivet onnistui kaatamaan Ottawa Senatorsin murskaavasti 5-1. Tämä siitäkin huolimatta, että se hävisi kamppailun laukaukset lukemin 32-25.

Yön kamppailussa nähtiin harvinainen temppu, sillä Red Wingsin takalinjoilla toista kauttaan luutiva Mike Green osui maalitolppien väliin jopa kolmeen eri otteeseen. Tuttavallisemmin sanottuna Green iski ottelussa siis hattutempun.

Muutoinkaan Red Wingsin maalit eivät tulleet kovinkaan laajalta rintamalta, sillä joukkueen kaksi muuta osumaa olivat hyökkääjä Darren Helmin käsialaa. Joukkueen kolmas tehomies oli Thomas Vanek, joka keräsi tililleen kolme syöttöpistettä.

”Oli hauskaa”

Vaikka Green oli aikanaan todellinen tehopuolustaja, ei hän ole koskaan urallaan tehnyt hattutemppua. Ja vielä tarkennuksena: ei koskaan. Ei edes aikana ennen NHL:ää.

Se oli myös ensimmäinen hattutemppu Red Wings -puolustajalta sitten joulukuun 2010, jolloin legendaarinen Nicklas Lidström keräsi tililleen kolme maalia.

– En ole tehnyt hattutemppua koskaan. En millään sarjatasolla. Joten tänään minulla oli kaukalossa todella hauskaa, Green kertoi ottelun jälkeen NHL.com:lle.