Toronto Maple Leafsin perinteisiin on kuulunut, että se ei ole käytännössä koskaan jäädyttänyt pelaajien pelinumeroita. Numerot ovat sen sijaan saaneet omanlaisensa kunnianosoituksen, päästessään ”kunnioitettavien numeroiden” joukkoon.

Viime yönä kaikki kuitenkin muuttui. Maple Leafs nimittäin jäädytti ennen Boston Bruinsia vastaan pelattua ottelua kaiken kaikkiaan 11 eri pelinumeroa, jotka kuuluivat kaikki aiemmin kunnioitettaviin numeroihin. Kyseessä oli Maple Leafsin kauden kotiavaus, joten ajankohta ei sinänsä ollut ihme.

Jäädytettyjen numeroiden joukossa on nyt 1 (Turka Broda, Johnny Bower), 4 (Hap Day, Red Kelly), 7 (King Clancy, Tim Horton), 9 (Ted Kennedy, Charlie Conacher), 10 (Syl Apps, George Armstrong), 13 (Mats Sundin), 14 (Dave Keon), 17 (Wendel Clark), 21 (Börje Salming), 27 (Frank Mahovlich, Darryl Sittler) sekä 93 (Doug Gilmour).

Maple Leafsin viime yön ”toimenpiteet” pakotti seuran nykyisen tähden, James van Riemsdykin, vaihtamaan vanhan pelinumeronsa 21, numeroon 25.

Maple Leafs oli jäädyttänyt aiemmin seurahistoriansa aikana vain kaksi numeroa: Bill Barilkon numeron 5 ja Ace Baileyn numeron 6. Kyseiset jäädytykset tapahtuivat 1930- ja 50-luvuilla, joten viime yön seremonia oli käytännössä ainutlaatuinen.