Kaikkien aikojen jääkiekkoilija, ainakin valtaosan papereissa, Wayne Gretzky kaupattiin Edmonton Oilersista Los Angeles Kingsiin hieman yli 28 vuotta sitten.

Tarkalleen ottaen jääkiekkomaailma pysähtyi 9. elokuuta, 1988. Sen jälkeen aikaa on ehtinyt vierähtää melkoisesti.

Pelaajauransa jälkeen legendaarinen #99 ei kuitenkaan ole koskaan palannut albertalaisseuraan – sen sijaan hän on toiminut (silloisessa) Phoenix Coyotesissa niin omistajana kuin myös päävalmentajana, unohtamatta kahta GM-pestiä Kanadan maajoukkueen mukana.

Seitsemän vuoden hiljaiselo päätökseen

Viimeiset seitsemän vuotta Gretzky on pitänyt virallisessa mielessä hiljaiseloa jääkiekon suhteen. Toisin sanoen, hän on nauttinut eläkepäivistään.

Mutta nyt nuo eläkepäivät ovat ohitse, ja mikä parasta, Gretzky palaa vihdoin Edmonton Oilersin organisaatioon.

Oilers teki Gretzkylle tarjouksen jo jonkin aikaa sitten. Tarjous piti sisällään varapresidentin ja osakkaan viran Oilers Entertainment Groupissa, joka hallinnoi esimerkiksi albertalaisseuran ja sen uutena kotihallina toimivan Rogers Placen tapahtumia.

Lopulta pelaajalegenda päätti tarttua tarjoukseen ja unelma Edmontonissa toteutui vihdoin: Wayne Gretzky on palannut kotiin.

– Tämä on hyvä organisaatio. Minua houkutti takaisin nimenomaan se, että täällä on niin moni asia hyvin. Pääsen nauttimaan siitä, ollen vain osa porukkaa, Gretzky tunnelmoi NHL.com:lle.

Oilersin omistava Daryl Katz oli vielä onnellisempi Gretzkyn paluusta.

– Meistä on aina tuntunut siltä, että Edmonton Oilers on hänen kotinsa. Tämä on siis päivä, jota on odotettu pitkään. Koko Oilers-perhe toivottaa hänet siis ylpeänä tervetulleeksi paikkaan, josta hänen legendaarinen NHL-ura sai alkunsa.