Kun Edmonton Oilers päätti varata Nail Yakupovin koko kesän 2012 varaustilaisuuden ensimmäisenä pelaajan, olivat kaikki venäläisnuorukaisen suhteen toiveikkaita. Olihan pikkuväkkärä laituri tehnyt tuhojaan OHL-seura Sarnia Stingin riveissä ja hänelle oli pedattu loistava tulevaisuus NHL-kaukaloissa.

Ensimmäinen kausi taalakaukaloissa oli lupaava, sillä työsulun vuoksi lyhentämällä sesongilla hän teki 48 otteluun 17 maalia ja yhteensä 31 tehopistettä. Tämän jälkeen pelaaminen ei kuitenkaan ottanut tuulta purjeidensa alle, eikä venäläinen koskaan noussut odotetulle tasolle.

Nyt Yakupov saa 23-vuotiaana nuorukaisena vielä uuden mahdollisuuden. Hänet on nimittäin kaupattu St. Louis Bluesin riveihin, vaihdossa prospekti Zach Pochiroon ja vaihtoehtoiseen varausvuoroon.

Venäläislaituri on uudesta mahdollisuudestaan luonnollisesti hyvin innoissaan, ja hän antoikin asian tiimoilta mielenkiintoisen lausunnon.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun pääsen pelaamaan todella, todella hyvässä joukkueessa. Se on mielestäni mahtavaa, sillä en tiedä mitä voittaminen on, Yakupov kertoi St. Louis Post-Dispatchille.

Vaikka Yakupov onkin enemmän tai vähemmän – ainakin vielä tällä hetkellä – hukattu lupaus, on hänessä silti jäljellä valtaisa potentiaali, joka vain odottaa puhkeamistaan. Hänet hankittiin Bluesiin myös siitä syystä, että laji on muuttumassa jälleen uuteen suuntaan.

– Hänellä on taitoa, joka on tervetullutta ryhmäämme. Laji on myös muuttumassa yhä enemmän siihen suuntaan, että nuoret ja nopeat pelaajat nostavat jatkuvasti päätään.

Oilers on ollut markkinoilla aktiivinen joukkue viime kauden jälkeen. Se esimerkiksi kauppasi kesän aikana toisen ykkösvarauksensa, Taylor Hallin, New Jersey Devilsiin, saaden vaihdossa puolustaja Adam Larssonin. Lisäksi seura vahvisti viime yönä kokoonpanoaan tekemällä sopimuksen puolustaja Kris Russellin kanssa.