Kun Pavel Datsyuk päätti suunnata viime kauden jälkeen takaisin kotimaahansa Venäjälle, tarkoitti se Detroit Red Wingsille valtaisaa menetystä. Keskushyökkääjä oli sekä seuran yksi parhaita pelaajia että yksi suurimpia johtajia. Hän ehtikin toimia Red Wingsin varakapteenina jopa kymmenen vuotta, 2006-2016.

Koska Datsyuk päätti siirtyä kauden päätteeksi KHL-seura SKA Pietarin riveihin, oli punasiipien nimettävä kapteenistoonsa uusi jäsen. Tämä kunnia meni lopulta voimahyökkääjä Justin Abdelkaderille, joka toimii tästä lähtien kapteeni Henrik Zetterbergin apurina, yhdessä puolustaja Niklas Kronwallin kanssa.

Valinta ei sinänsä ollut yllättävä, sillä Abdelkader on pitkän linjan Red Wings -peluri. Hän on edustanut seuraa keväästä 2008 lähtien, milloin hän laittoi yliopistouransa pakettiin. Hän on myös löytänyt mukavan pelillisen vireen muutaman viime kauden aikana, sillä kahden viimeisen sesongin aikana hän on pelannut 153 runkosarjaottelua, tehden niissä 42 maalia ja yhteensä 86 tehopistettä.

Pelillisen menestyksen ja suhteellisen mittavan peliuran lisäksi Abdelkaderin sopimus Red Wingsin kanssa päättyy vasta vuonna 2023. Lisäksi pahvissa on täydellinen siirron estävä pykälä vuoteen 2020 saakka, joten hän ei ole lähdössä Detroitista hetkeen minnekään.

Abdelkader kuului myös Yhdysvaltojen joukkueeseen äskettäin päättyneessä World Cupissa. Hän pelasi turnauksessa kolme ottelua, tehden niissä yhden maalin.