Thomas Vanek, Ryan Miller, Ryan Callahan, Marian Gaborik, Matt Moulson ja Dan Girardi. He ovat ne pelaajat joiden siirtymistä kauppatakarajalla on spekuloitu jo pidemmän aikaa, mutta nyt markkinavesille on kuitenkin noussut kaksi isoa kalaa.

Ensimmäinen iso kala: Martin St. Louis, joka TSN:n mukaan haluaa siirron – vain ja ainoastaan – New York Rangersin riveihin.

Toiseen suuntaan olisi mitä todennäköisemmin menossa Callahan, vaikka joissain lähteissä on spekuloitu sillä, että Lightningin GM Steve Yzerman ei haluaisi UFA-pelaajaa. Toinen vaihtoehtoinen pelaaja, jota Yzerman todennäköisesti voisi havitella, on sentteri Derek Stepan.

St. Louisin siirtyminen pois Lightningin riveistä olisi melko absurdi tilanne. Ei sitä uskoisi ennen kuin näkee siirron omin silmin.

Välit Yzermanin ja St. Louisin välillä ovat kuitenkin tulehtuneet. Siirto ennen ensi keskiviikkon kauppatakarajaa on mahdollinen, mutta St. Louisin siirtyminen Lightningista Rangersin riveihin voi olla mahdollisesti ohjelmassa vasta kesällä. Onhan Lightning vakaasti mukana pudotuspelitaistossa.

St. Louisin siirtosaagan siirtymistä kesälle tukee myös se, että laiturilla on sopimusta jäljellä vielä kausi tämänkin kauden jälkeen.

Toinen iso kala: Ryan Kesler, jonka huhuttiin antaneen treidipyynnön, mutta huhu kumottiin Keslerin agentin toimesta.

Vancouver Canucksin on sanottu olevan valmis kauppaamaan kaikki muut pois paitsi Sedinin kaksoset.

Keslerille löytyy takuuvarmasti ottajia liigasta, mutta hänen hintansa on yhtä takuuvarmasti korkea.

Yksi potentiaalinen kohde Keslerin siirtymiselle voisi olla Columbus Blue Jackets. Kesler pelasi aikoinaan vuoden Ohion yliopistossa. Haluaisiko yhdysvaltalainen Kesler takaisin Ohioon? Jos näin olisi, täytyisi Jarmo Kekäläisen johtaman Blue Jacketsin luopua Ryan Johansenista.

Johansenilla on potentiaali olla Keslerin tasoinen pelaaja, miksei parempikin, mutta Kesler on jo Keslerin tasolla. Johansen ainoastaan potentiaalinen saavuttamaan sen. Tosin en näe tällä hetkellä mitään estettä sille, miksei Johansen saavuttaisi tuota tasoa.

Canucks haluaa Kesler-kaupassa itselleen 20-25-vuotiaan keskushyökkääjän, joka on jo nyt valmis pelaamaan NHL:ssä. Johansen sopisi tähän kategoriaan mainiosti.

NHL:n hullut päivät ovat saamassa mahtavat, dramaattiset käänteet. Huhuja sinkoilee joka puolelle ja yllättäviä nimiä on ilmestynyt tarjolle. St. Louisin ja Keslerin kauppaamisesta en olisi osannut spekuloida kuukausi sitten. Viime hetkien käänteet ovat jälleen osoittaneet sen, että yksi muistisääntö täytyy muistaa NHL:n kauppatakarajalla:

Never say never.

Tykkää Antti Eteläahon Kiekkokynä-blogista Facebookissa, niin pysyt ”änärin” menossa mukana!