Aleksander Barkov on pelannut hyvän tulokaskauden ja on saanut siitä palkinnoksi kutsun Suomen olympiajoukkueeseen Sotshiin.

Barkov kertoi NHLSuomi.com:lle ajatuksiaan omasta kaudestaan.

Miten pelaamisesi on muuttunut tai kehittynyt alkukauteen verrattuna?

Peli ei ole muuttunut mitenkään, mutta se on kehittynyt mielestäni parempaan suuntaan. Olen löytänyt jäällä enemmän aikaa tehdä hommia kiekon kanssa ja ilman kiekkoa. Pystyn pelaamaan rauhallisemmin omaa peliäni. Alkukaudella ehkä roiskin kiekkoa turhan paljon ja tein hätäisiä ratkaisuja, mutta kauden vanhetessa olen löytänyt luovuutta peliini.

Kuinka paljon olet nauttinut Pohjois-Amerikassa pelaamisesta?

Olen nauttinut joka sekunnista, joka vaihdosta jäällä ja jopa jään ulkopuolisesta elämästä. Floridassa on todella hyvät olosuhteet asua ja todella hieno paikka. Valtameri on lähellä ja on palmuja sun muita. Olin aikaisemmin ollut muutaman kerran ulkomailla, jolloin näin palmuja, nyt niitä kasvaa etupihalla. Niistäkin nauttii.

Teillä on todella tiukka paikka päästä pudotuspeleihin. vieläkö pukukopissa riittää uskoa siihen?

Kyllä meillä siihen uskoa riittää. Kaikki tietää, että mikä on tulos, kun olemme pelanneet hyviä pelejä. Kun pelaamme energisesti omaa pelillämme toisiimme luottaen, niin voimme voittaa kenet tahansa. Mutta jos lipsumme yhtään, emmekä pelaa 100 prosenttisella teholla, niin siitä ei hyvää tule. Meillä on energinen joukkue ja se pitää hyödyntää joka pelissä.

Kuinka tyytyväinen olet ensimmäiseen kauteesi NHL:ssä?

En tiedä olenko ollut tyytyväinen, mutta yritän jatkaa ja parantaa joka vaihdossa koko ajan. En halua tyytyä siihen, että miten pelasin viime pelissä, vaan haluan parantaa pieniä asioita jatkuvasti. Sitä voi miettiä kauden jälkeen.

Minkä ikäisenä aloitit luistelun?

Olisikohan se ollut, että luistelin ennen neljää. Tai en tiedä, osasinko luistella, mutta ainakin luistimet olivat jalassa.

Entä pelaamisen?

4-5-vuotiaana joukkueeseen. Silloin oli aika paljon minun ikäisiä pelaajia ja meille perustettiin oma joukkue. Pelasin siinä samassa joukkueessa lähemmäs kymmenen vuotta.