Ensi viikolla NHL-kokoonpanot jäädytetään olympialaisten ajaksi.

Siksi voikin ennustaa, että ensi viikolla tullaan NHL:ssä näkemään siirtoja. Ihme olisi, jos ei jokin huhuttu pelaaja siirry jo ensi viikon aikana.

Eilen kertasin Rangers-kapteeni Ryan Callahanin tilanteen, joten tänään tulee aavistuksen kevyempi kauppakatsaus. Lue tuo Callahan-postaus täältä!

1. Detroit Red Wings on kiinnostunut Thomas Vanekista (Lähde: Chris Botta)

– Detroit Red Wingsin huhuillaan kysyneen New York Islandersilta laitahyökkääjä Thomas Vanekin hintaa. Red Wings olisi toimittaja Chris Bottan mukaan hankkimassa Vanekia ”rental-vahvistukseksi”, eli Vanek kävelisi Detroitista kauden jälkeen ulos.

Yksi asia on hyvä kysyä: mikä pudotuspelijoukkue ei olisi kiinnostunut Vanekista ”rental-vahvistuksena”?

Aivan takuuvarmasti Vanekilla olisi käyttöä myös Detroitissa. Varsinkin kun seura on kamppaillut viime aikoina hyökkääjien loukkaantumisten kanssa.

Vanek on vaarallinen maalintekijä ja on osoittanut kykynsä myös Islandersissa. Kuvitelkaapa hänet Pavel Datsjukin tai Henrik Zetterbergin viereen? Datsjuk on enemmän pelinrakentaja kuin Islandersissa Vanekin kanssa pelaava John Tavares. Kun venäläisvelhon pelikäsitys ja syöttötaito yhdistettäisiin Vanekin loistavaan maalivainuun, olisi tuloksena tehokasta maalinteko-osaamista.

En näe yhtään syytä sille, miksei Red Wings vähintäänkin kysyisi Vanekin hintaa.

Vanek muuten on yksi niistä pelaajista, joiden siirtyminen ensi viikolla on jokseenkin todennäköistä.

2. Nikolai Kulemin on vapaana (Lähde: TSN)

– TSN:n Darren Dregerin mukaan Toronto Maple Leafsin GM Dave Nonis on kertonut muille NHL-toimitusjohtajille, että hän haluaisi liikuttaa venäläislaituri Nikolai Kuleminin pois joukkueen palkkalistoilta.

Kuleminin sopimus loppuu tähän kauteen, joten ei ole mikään järisyttävä ihme, että Nonis kaupittelee häntä.

Vedän ehkä mutkat suoriksi asian kanssa, mutta tuntuu siltä, että Kulemin matkaa kauden jälkeen KHL:ään.

Miksi näin tunnen, johtuu siitä, että Maple Leafs asetta Kuleminin julkiseen myyntiin, vaikka joukkue on yhä mukana pudotuspelikamppailussa.

Kuleminin lähtöhinta on Maple Leafsin pudotuspelimahdollisuuksien vuoksi suhteellisen korkea. Mutta uskon jotain joukkuetta kiinnostavan napata venäläinen palkkalistoilleen loppukauden ajaksi.

3. Martin Brodeur valmis kauppaan (Lähde: northjersey.com)

– Martin Brodeur on New Jersey Devilsin organisaation ikoni, kasvot ja legendaarisin hahmo. Kuluneella viikolla kuitenkin kuului kummia, sillä Brodeur kertoi eräässä haastattelussa olevansa valmis kauppaan, jos se on hyödyksi hänelle.

New Jersey Devils on mukana taistelussa pudotuspelipaikasta. Heillä on superluotettava ykkösvahti Cory Schneider. Brodeur on vanha, mutta hän pelaa silti hyvällä tasolla. Mikä pudotuspelijoukkue ei haluaisi Brodeurin tasoista kakkosveskaria?

Devilsin kannalta ei ole mitään järkeä myydä Brodeuria nyt. Kesällä hän voi vaihtaa maisemaa niin halutessaan.

En usko, että Devils tulee tekemään hänen kanssaan enää jatkosopimusta, sillä Schneider on seuran uusi tukipilari maalinsuulla.

Brodeurin treidaaminen ennen kauppatakarajan umpeutumista olisi ihme.

BONUS: Canadiens kauppaisi Subbanin Avalancheen vaihdossa Parenteaun (ja lisukkeisiin) (Lähde: Denver Post)

– Voi herranen aika.

Aloitetaan – ja lopetetaan – tämän huhun purkaminen yhteen lauseeseen: Canadiensin ei ole tasan yhtään mitään järkeä myydä P.K Subbania.

Jos Subbanin ja Michel Therrienin mahdolliset kinat ovat yltyneet niin koviksi, että Subbania pitää kaupitella, niin siinä vaiheessa GM Marc Bergevin voi antaa lopputilin päävalmentaja Therrienille.

Maailmasta ei löydy yhtään niin monipuolista puolustajaa kuin P.K Subban, mutta maailmasta löytyy monia Michel Therrienin tasoisia (tai parempia) valmentajia.

Tykkää Antti Eteläahon Kiekkokynä-blogista Facebookissa, niin pysyt ”änärin” menossa mukana!