Pieni joulutauko takana, mutta jälleen mennään.

NHL:ssä nähtiin pari kauppaa joulun aikana. Los Angeles Kings kauppasi Dan Carcillon vastikään New York Rangersin riveihin. Lisäksi Maple Leafs sekä Hurricanes tekivät kaupan, jossa J-M Liles ja Tim Gleason vaihtoivat joukkueita.

Mutta keskitytään nyt ihan pelkkiin huhuihin. Ja listataan niitä normaalisti kolme, mutta näin uudenvuoden kunniaksi lyödään kaksi bonushuhua päälle.

1. Buffalo Sabres ja Jim Benning lähellä sopimusta (Lähde: CBC)

– CBC:n Elliotte Friedman raportoi lauantaina, että Buffalo Sabres olisi lähellä palkata toimitusjohtajakseen Boston Bruinsin apulais-GM:n Jim Benningin. Tai ainakin moni olisi yllättynyt, jos häntä ei valittaisi toimeen.

Benning on Sabresin organisaatiolle tuttu mies. Hän on työskennellyt seuran palveluksessa 12 vuotta, joista kahdeksan kykyjenetsinnän päälikkönä.

Sabres varasi Benningin aikana muun muassa Ryan Millerin, Jason Pominvillen, Derek Royn, Paul Gaustadin, Daniel Paillen sekä Dennis Widemanin.

Miller on yhä seuran ykköspelaaja.

Benning on tunnettu hyvästä pelaajatuntemuksestaan. Hän osaa arvioida, kuka pystyisi auttamaan joukkuetta ja kuka pystyisi kehittymään.

Bruinsin riveissä Benningin tehtävänä on ollut auttaa Bruinsin toimitusjohtaja Peter Chiarellia pelaajakaupoissa ja vapaiden agenttien hankinnassa.

Hän ei olisi yhtään pöllömpi valinta Sabresille. Varsinkin, koska on seuran ”kasvatteja”.

2. Penguins on kiinnostunut Jetsin laiturikolmikosta (Lähde: Winnipeg Free Press)

– Winnipeg Free Press raportoi tällä viikolla, että Pittsburgh Penguinsin GM Ray Shero olisi erittäin kiinnostunut Winnipeg Jetsin hyökkääjäkolmikosta Andrew Ladd, Evander Kane ja Blake Wheeler.

Huhu kuulostaa siltä, että ei ole toimittaja Gary Lawlessilla ollut muuta kirjoittamista.

Penguins ei pysty a) palkkakaton ja b) Jetsin myyntihaluttomuuden takia hankkimaan kolmikkoa, tai saati edes yhtä heistä.

Toisten huhujen mukaan Penguins olisi kauppaamassa nuoren puolutajan Simon Despresin vaihdossa top 6 hyökkääjään. Toki jotain Despresin kyljessä pitäisi lähteä.

Myös on ollut huhuja, että Jetsin Kanen kauppahintaa olisi kyselty joidenkin joukkueiden toimesta.

Jos tästä Winnipeg Free Pressin huhusta jotain pitäisi keksiä, niin ehkä Despresin ja Kanen ympärille voisi jotain kauppasuunnitelmaa rakentaa. Mutta paljon pitäisi silti tapahtua, että Penguins onnistuisi hankkimaan yhden Jetsin kolmesta teholaiturista.

3. Rangers kauppaa mahdollisesti Callahanin (Lähde: ESPN)

ESPN:n Katie Strang järjesti 2.1. kiekkochatin, jossa toimittajalta pystyi kysymään NHL-asioista. Yhden huhun Strangin chatista poimin.

Se huhu onkin mielenkiintoinen, sillä Strangin mukaan Rangersin Ryan Callahan on mahdollisesti kauppatavaraa kauppatakarajan lähestyessä.

Callahanin sopimus loppuu kesällä ja sopimusneuvottelut seuran ja pelaajan välillä eivät ole vielä kunnolla alkaneet.

Erikoiselta tuntuisi, jos Rangers kauppaisi kapteeninsa ”rental-pelaajana”. Callahan ei ehkä pisteiden valossa ole Rangersin ykköspelaajia, mutta mentaali- ja asennepuolella kuningas.

Mielestäni Rangersin olisi parempi pitää Callahan ja yrittää neuvotella sopimus kuntoon hänen kanssaan. Hän on tärkeä pelaaja joukkueelle.

Varsinkin kun Rangers on vielä täysin mukana pudotuspelikamppailussa.

BONUS1: Rangers on kiinnostunut Tyson Barriesta (Lähde: Adrian Dater)

Denver Post:n toimittaja Adrian Dater kertoi Twitterissä, että hänen tietojen mukaan Rangers olisi kiinnostunut hankkimaan puolustaja Tyson Barrien.

Barrie on ollut viime aikoina ihan hyvässä vireessä. Hän pelaa vähän vajaat 20 minuuttia per peli Avalanchen takalinjoilla ja saa myös ylivoimaminuutteja.

Koko syksy on huhuttu Rangersin olevan kiinnostunut kauppaamaan Michael Del Zotton muualle organisaatiosta ja nyt he huhujen mukaan ovat kiinnostuneita hankkimaan suht paljon samantyylistä peliä pelaavan Barrien.

Sanon vain sen, että potentiaalia on molemmissa puolustajissa. Mielenkiintoinen huhu kaikkinensa.

BONUS2: Del Zotto haluaa nopeuttaa treidiprosessia (Lähde: New York Post)

No tässähän se sitten tuli.

Michael Del Zotton agentit haluavat tavata Rangersin GM Glen Satherin ja vauhdittaa puolustajan kauppaamista Rangersista muualle.

Kuten sanoin aiemmin, huhuja Del Zotton kauppaamisesta on liikkunut pitkin syksyä ja nyt näyttäisi siltä, että oltaisiin laittamassa seuraava vaihde silmään.

En usko, että Del Zotto näkee kauden loppua Rangersin riveissä.

Hän on ehdottomasti yksi kiinnostavimmista nimistä kauppatakarajan lähestyessä.

Tykkää Antti Eteläahon Kiekkokynä-blogista Facebookissa, niin pysyt ”änärin” menossa mukana!