On jälleen se aika viikosta, kun lyödään kauppa-analyyseja pöydälle.

Ensimmäisenä kuitenkin kaikille tasapuolisesti: Hyvää joulua!

Niin ja sitten niitä kauppoja & huhuja.

1. Pekka Rinne ei pystynyt aloittamaan kuntoutuksen seuraavaa vaihdetta (Lähde: NHL:com)

– Predatorsin GM David Poile ilmoitti tällä viikolla, että Pekka Rinne ei ole pystynyt aloittamaan suunniteltua ”seuraavaa vaihdetta” kuntoutuksessaan. Poile sanoi, että Rinteen infektio on sellainen, että taudista ei tiedä, mitä tapahtuu seuraavaksi. Siksi Predators ja Rinne haluavat olla täysin varmoja suomalaisen kunnosta ennen kuin hän tekee paluun harjoituksiin.

Mitä tämä tarkoittaa kaupparintamalla? Lähteekö Predators nyt esimerkiksi Jonas Hillerin perään?

Predatorsin maalivahtikaksikko Carter HuttonMarek Mazanec on pelannut yllättävän hyvin. Paremmin kuin odotettiin. Siinä mielessä kauppa ei olisi välttämättömyys.

Kun katsotaan sarjataulukkoa, näyttää siltä että Predators on tipahtamassa pudotuspelijunan kyydistä. Joukkue on lännen kolmanneksi viimeisenä. Voi kysyä, ovatko Hutton ja Mazanec olleet riittävän hyviä? Sarjataulukon pohjalta veskarihankinta ei olisikaan ehkä pahitteeksi.

Nyt Poilen pitää miettiä ja tehdä päätös siitä lähteekö Predators hakemaan kuuta pudotuspelitaivaalta, vai tyytyykö seura kalastelemaan huippulupaavaa junnua varaustilaisuudesta.

Mielestäni Predatorsin paketti ei ole sellainen, että UFA-maalivahtia kannattaisi lähteä hankkimaan. Varsinkin hyökkäys huutaa ratkaisijaa. Loppukauden ajaksi nuorille vastuuta, sitä kautta parempi ensi kausi ja sitä seuraava kausi ja sitä seuraava ja niin edelleen.

2. Flyers tarjosi vuonna 2011 sekä Jeff Carteria että Mike Richardsia Blue Jacketsille (Lähde: Columbus Dispatch)

– Huhut kertovat, että vuoden 2011 varaustilaisuudessa oli lähellä tapahtua huikean iso kauppa Blue Jacketsin ja Flyersin välillä. Huhujen mukaan Flyers tarjosi sekä Jeff Carteria että Mike Richardsia Blue Jacketsille. Ilmeisesti GM Paul Holmgrenilla oli palava halu päästä eroon kaksikostaan.

Lopulta Carter päätyikin Blue Jacketsiin. Richards kaupattiin Los Angeles Kingsin riveihin.

Kauppojen aikaan likkui huhuja kaksikon raikulielämästä ja sen on epäilty olleen yksi syy, miksi Carter sekä Richards saivat lähteä. No, nyt molemmat herrat pelaavat Kingsin paidassa ja nostelivat Stanley Cupia kesällä 2012.

Raikulipoikia tai ei, mutta osaavat he kiekkoa pelata.

Flyersille kaupoista jäi käteen kuitenkin paljon. Blue Jacketsilta tuli Jakub Voracek, joka on noussut seuraavalle tasolle Flyersin paidalla. Myös Sean Couturier, Brayden Schenn ja Wayne Simmonds tulivat kaupoissa Flyersin miehistöön.

Joten mielestäni kesän 2011 siirrot menivät win-win. Flyers pääsi eroon pelaajista, joista se halusi päästä ja sai tilalle pelaajia, jotka ovat olleet hyviä seuran paidassa.

3. Sabres hankki Linus Omarkin. (Lähde: Buffalo Sabres)

– Omark on osoittanut potentiaalinsa Euroopan kentillä. Hän on halunnut jo pitkään pois Edmonton Oilersin organsiaatiosta, koska hänelle ei ollut luvassa paikkaa NHL-kokoonpanosta. Nyt Omark sai haluamansa kaupan ja pääsi toiseen seuraan.

Seura johon Omark siirtyy, ei hirveästi eroa Edmonton Oilersista. Ainakaan sijoituksellisesti. Sabresilla on kuitenkin antaa Omarkille jotain, mitä Oilersilla ei ollut: pelipaikka.

Omark voi osoittautua hyväksi hauksi Sabresilta. Jos olisin Ted Nolan, kokeilisin Omarkia ja Ville Leinoa samassa ketjussa. Ehkä heidän kemiat voisivat kohdata. Ainakaan mitään siinä kokeilussa ei häviäisi.

Lauantaiyönä peliaikaa ruotsalaiselle tuli 12 minuuttia, joten mistään runsaasta vastuusta ei vielä voida puhua.

Kauppa oli sekä Omarkille että Sabresille mielestäni hyvä. Kauppa tarjoaa paljon mahdollisuuksia.

Tykkää Antti Eteläahon Kiekkokynä-blogista Facebookissa, niin pysyt ”änärin” menossa mukana!