Sean Bergenheimilla oli peleistä taukoa yli vuosi, kunnes hän avasi kautensa lokakuun lopulla Buffaloa vastaan. Tiistaina hän pelasi kauden 20. pelinsä Torontossa.

NHLSuomi.com tapasi Bergenheimin.

Sinulla tuli yli vuosi taukoa peleistä, kuinka vaikeata oli tulla takaisin?

Poissaolo oli äärettömän rankkaa, kuten myös takaisintulo. Mutta nyt tilanne näyttää paremmalta ja musta tuntuu hyvältä. Ja tärkeintä on, että tunnen peleissä oloni tosi hyväksi.

Mikä on vointisi nyt?

Kroppa on tässä vaiheessa tosi hyvällä mallilla, vaikken ole vielä siinä kondiksessa, missä haluan olla. Vaatii vielä vähän aikaa, että olen täysin toipunut ja sen takia pitää pelien jälkeen käyttää vähän enemmän aikaa lihashuoltoon.

Miten pitkä tauko näkyy pelissäsi?

Mä luulen, että maalitekorutiini on vuoden poissaolon myötä vielä vähän kadoksissa. Se pitää saada takaisin ja uskon, että se on vain ajan kysymys.

Kuinka paljon olet nauttinut pelaamisesta viimeisen parinkymmenen pelin aikana?

Ekaa kymmentä peliä ei edes kannata laskea, koska silloin en ollut vielä oikein kunnossa. Sen jälkeen on lähtenyt hyvin paranemaan ja on tuntunut paremmalta. Nyt ollaan nostettu minuuttejakin ja saan pelata yhtä paljon kuin sain pelata ennen loukkaantumistakin.

Kuinka tyytyväinen olet ollut omaan peliisi?

Olen ollut tosi tyytyväinen siihen, miten pelit ovat menneet. Tässä vaiheessa suurin asia, mihin pitää keskittyä, on kiekon maaliin laitto. Paikkoja on ollut paljon ja on ollut kiva pelata Sashan (Barkov) kanssa. Hänen kanssa pelatessa tulee paikkoja ja niitä pitää pystyä laittamaan enemmän sisään. Sen jälkeen olen vielä tyytyväisempi omaan peliini.

Teidän joulukuun pelit ovat menneet erittäin hyvin, mutta mistä joukkueen vaisu alkukausi johtui?

Siinä oli aika paljon ja tietysti voisi syyttää sitä sun tätä, mutta mun mielestä on turha katsoa taaksepäin ja miettiä niitä. Meidän peli on mielestäni parantunut valmentajanvaihdon jälkeen todella paljon, joten katsotaan vaan eteenpäin ja yritetään päästä playoffseihin.

Eli valmentajanvaihdolla oli iso merkitys. Muuttiko hän teidän pelisysteemiä vai oliko hänen vaikutuksensa enemmän henkisellä puolella?

(Peter) Horachek muutti systeemiä, ja me ehkä tarvitsimme uutta tatsia. Edellinen valmentaja oli ehkä menettänyt otteensa joukkueesta ja me tarvittiin vähän herätystä. Tässä tapauksessa se on onnistunut.

Miten teidän pelinne on muuttunut Horachekin tulon myötä?

Meillä on enemmän selkeyttä kaikissa tilanteissa jäällä ihan karvauksesta aloituksiin. Se on tärkeätä, että ne ovat kunnossa.

Kauden alussa teillä oli vaikeuksia voittaa, saati että olisitte päässeet nopeisiin alkuihin. Parissa viimeisessä pelissä olette menneet 2-0 ja 3-0 johtoon. Mistä se johtuu?

Olemme keskittyneet paljon enemmän pelien alkuihin, koska jonkin aikaa sitten emme pelanneet koko 60 minuuttia. Sen takia peleissä on mentävä kovaa alusta saakka ja valmennus on korostanut sen merkitystä.

Joukkueen itseluottamus kasvaa luonnollisesti viime aikojen voittojen myötä. Minkälainen fiilis on joukkueen sisällä?

Mielestäni itseluottamuksemme on kasvanut, mutta ei ainoastaan voittojen kautta. Luotamme myös systeemiimme ja tiedämme, että pelatessamme hyvin, voitamme pelejä. Luottamus peliimme on syntynyt sen kautta, että kaikki pelaajat ovat huomanneet mihin pystymme ja se auttaa meitä jatkossa.

Olet seurannut läheltä Alexander Barkovia NHL-uran alkua. Missä hän on kehittynyt parin kuukauden aikana?

On vaikea sanoa, missä hän olisi kehittynyt. Hän on tajunnut alusta saakka, että tämä liiga on vähän erilainen kuin SM-liiga, ja äijät ovat vahvempia ja astetta parempia pelaajia. Mutta nyt hän on käytännössä nähnyt sen eron ja se näkyy jäällä. Hän on parantanut koko ajan ja hänellekin soisi enemmän pisteitä. Se on vähän myös minunkin vastuulla ja mun pitäisi pistää kiekkoja enemmän sisään. Sasha on hyvällä mallilla ja hänellä on hieno ura edessä. Hän tekee niin paljon työtä ja niin pitääkin tehdä treenien jälkeen, koska se tulee kuitenkin määräämään, minkälainen ura hänellä tulee täällä olemaan.

Onko pitkään loukkaantuneena olo ja siitä toipuminen aiheuttanut sen, että olisit luopunut toiveista Sotshiin?

Mä en ole oikeasti edes miettinyt sitä! En tiennyt ennen kauden alkua, mikä tilani tulee olemaan. Sanoin silloin, että ainoa tavoitteeni on päästä kuntoon, takaisin pelaamaan, ja sellaiseen rooliin ja sellaisiin minuutteihin, mitkä mun kroppani kestää ja mitä pelasin ennen kahta leikkausta. Nyt mä olen siinä tilanteessa ja olen tosi tyytyväinen mun pelaamiseeni. Mä en tiedä, mitä tarvitaan valintaan, koska en tee niitä valintoja. En voi tehdä asialle mitään muuta, kuin pelata mun peliäni. On se ratkaisu mitä tahansa, niin se on Jarin ja Erkan valintoja. Tietysti olisi mahtavaa olla mukana.