Jahas, on aika jälleen kerrata viikon huhuja.

Pitää kuitenkin mainita, että joulu lähestyy ja huhurintama hieman hiljenee. Jos kauppoja tulee, ne tulee ennen joulua. 19.12. alkaa NHL:ssä vaihtokielto, joka kestää 26.12. asti.

Mutta aiheisiin seuraavaksi.

1. Ted Nolan on tyytymätön Ville Leinon otteisiin (Lähde: buffalohockeybeat.com)

– Buffalo Sabresin väliaikainen päävalmentaja Ted Nolan laittoi kuluneella viikolla suomalaislaituri Ville Leinon katsomoon. Nolan ilmaisi buffalolaismedialle pettymyksensä Leinon peliotteisiin, mutta myös suomalaisen asenne harjoituksissa on Nolanin mukaan ollut heikko.

Leinon vierellä pelaa kavereita Matt D’Agostinista John Scottin kautta Luke Adamiin. Sanoiko yksikään näistä nimistä mitään? Ai yksi? Scott? Niin, hän on se tappelija.

Leino on taitelija. Hän elää siitä, että saa mailallaan sovittaa komppia kentällä, johon muut orkesterin (ketjun) jäsenet yhtyvät mukaan. John Scottin bongorumpu ei ole valitettavasti löytänyt Leinon kitaran kanssa samaa säveltaajuuta, joka nyt ei suurikaan ihme ole.

Leino ei ole Sidney Crosby. Hän ei tee ketjukavereistaan automaattisesti piste per peli pelaajia. Mutta kun hän saa oikean orkesterin vierellensä, lähtee Leinon mailasta duurivoittoisia sointuja.

On todennäköistä, että Sabres ostaa kesällä Leinon sopimuksen ulos, mutta uskon ottajia NHL:ssä vielä riittävän.

Yksi mielenkiinnon kohde on se, mitä Peter Laviolette tekee. Hänen alaisuudessaanhan Leino parhaimmat pelinsä on pelannut.

Vuoden mittainen ja noin miljoonan arvoinen NHL-sopimus on ensi kesänä realistista Leinolle, jos Sabres-sopimus ulosostetaan.

2. Flyers haluaa tehdä jatkosopimuksen Steve Masonin kanssa (Lähde: CSN Philly)

Steve Masonista näyttäisi tulevan harvinainen maalivahti. Hän on kääntämässä uransa kehityskäyrän nousujohteiseksi Philadelphia Flyersin maalinsuulla. Monella se käyrä on kääntynyt Flyers-maalilla jyrkkään laskuun.

Ei siis ihme, että Flyers on halukas tekemään jatkosopimuksen hänen kanssaan. Sopimusneuvottelujen on määrä alkaa tammikuussa.

Masonin agentti sanoi asiakkaansa tavoittelevan Montreal Canadiensin Carey Pricen kaltaista pahvia itselleen. Price solmi aikoinaan Canadiensin kanssa kuuden vuoden ja 39 miljoonan dollarin sopimuksen.

No niin, nyt seis.

Ei Mason tule millään saamaan Pricen sopimusta. Ei vaikka Paul Holmgren olisi vastaneuvottelijana.

Mason todennäköisesti saa noin neljän miljoonan vuosiansioihin oikeuttavan sopimuksen.

3. Kiinnostus Evander Kanea kohtaan kasvaa (Lähde: The Fourth Period)

– Huhujen mukaan kiinnostus Winnipeg Jetsin Evander Kanea kohtaan vain kasvaa. Ainakin Montreal Canadiensin sekä Philadelphia Flyersin on huhuttu olevan tosissaan Kanen perässä.

Flyersin apulais-GM Ron Hextall oli vastikään katsomassa Jetsin peliä. Myös Jets on lähettänyt kykyjenetsijöitä Flyersin peleihin.

Hinta Kanen kohdalla on kova ja Flyers joutuisi todennäköisesti luopumaan (esimerkiksi) sekä Brayden Schennistä että Matt Readista, jotta he saisivat Kanen. Flyersin täytyisi antaa myös varausvuoroja Jetsille.

Hanakasti laukova Kane on tehnyt vain yhden maalin viimeisessä 14 pelaamassaan ottelussa. Kane on tällä hetkellä loukkaantuneena, mutta hän on lähiaikoina tekemässä paluuta pelaavaan kokoonpanoon.

Kerroin jo pari viikkoa sitten oman näkemykseni Kanen tilanteesta, eikä se näkemys ole siitä muuttunut. Lue Kanea käsittelevä kauppakatsaus tästä!