Antti Raanta rekisteröi NHL-uransa ensimmäisen tappion varsinaisella peliajalla lauantaina Torontossa, kun kotijoukkue Maple Leafs voitti Chicagon selkeästi numeroin 7-3.

Valmennusjohto vaihtoi Raannan pois kentältä kahden erän ja viiden päästetyn maalin jälkeen. Raanta kommentoi ottelua NHLSuomi.com-sivustolle.

Leafs tuli alussa kovaa, kuinka hyvin se auttoi sinua pääsemään peliin mukaan?

Se oli hyvä alku, kun tuli vetoja sen sijaan että olisi joutunut seisomaan kylmiltään. Mutta peli hajosi vähän toisen erän alussa, kun Leafs meni johtoon.

Ottaisit sen maalin varmaankin mielelläsi takaisin?

Kyllä. Kun kiekko putosi räpylästä, niin se jäi vähän kismittämään. Tämä on kyllä niin nopeaa peliä täällä, että sitä ei ehtinyt paikkaamaan. Tommosia ei halua päästää koskaan ja vähiten erän alkuun.

Teiltä hylättiin toisessa erässä maali, joka mukamas tehtiin kädellä, mutta todellisuudessa se meni Dion Phaneufin mailanvarren kautta maaliin. Kuinka paljon puhuitte siitä toisella erätauolla?

Ei yhtään. Tämä on nopeata toimintaa, eikä ole aikaa jäädä murehtimaan vanhoja tapahtumia. Pitää pyrkiä menemään kovaa eteenpäin.

Kuinka tyytyväinen olet omaan peliisi?

Vaikka siellä oli pari ”huonoa” maalia, niin oli pelissä hyvääkin. Mutta kun vastustaja tekee viisi maalia kahdessa erässä, niin niitä hyviä on aika vaikeaa nähdä.

Leafsin hyökkäys syötteli teidän puolustuksen hajalle muutamassa maalissa. Ensimmäisessä sinulla ei ollut mitään mahdollisuutta. Millaisina itse koit Leafsin maalit?

Ensimmäisessä vastustajalla kävi ehkä vähän munkkikin, että kiekko pomppasi takasin kaverin lapaan ja hän sai syötettyä takakulmalle. Niissä oli pari kolme maalia, joita voi vähän miettiä. Koska niitä ei saa takaisin, vaikka kuinka kauan niitä miettisi, niin niitä ei voi kauaa miettiä. Täytyy vaan ajatella, että seuraavassa matsissa ei vastaavia maaleja tule.

Millaisena näit joukkueen suorituksen?

Me pelattiin mielestäni aika hyvin, mutta vastustaja käytti paikkansa tehokkaasti. Lopputulos on luonnollisesti pettymys, mutta me pelaamme huomenna uudestaan. Silloin laitetaan työvaatteet uudestaan päälle ja pitää olla valmiina LA Kingsin kaatoon.

Kahdessa viimeisessä pelissänne sekä Philadelphia että Leafs tekivät kaksi maalia ylivoimalla. Te olette liigan kärkijoukkue, mutta teidän alivoimapelinne on liigan kolmanneksi huonoin. Mistä se johtuu?

Sitä on vaikea sanoa, että mistä se johtuu. Vastustajat ovat kenties lukeneet niin tarkkaan, miten me pelaamme alivoimalla. Tuntuu myös, ettei alivoima edes pompi meille, kuten Philadelphiaa vastaan molemmat taisivat pomppia jonkun mailan kautta sisään. Ei siinä auta jäädä surkuttelemaan, vaan yrittää saada sitä paremmaksi joka päivä. Olemme kiinnittäneet siihen tosi paljon huomiota, mutta se ei näytä korjaantuvan niin nopeasti kuin odotimme.

Onko tällaisen pelin jälkeen itsesi kasaaminen seuraava haasteesi NHL-maalivahtina?

Se on aina haastava tilanne tulla takaisin huonon pelin jälkeen. Nyt pitää miettiä vähän aikaa, että mitä meni pieleen, mutta eiköhän pari tuntia riitä siihen. Teen parhaani, että saan hyvän fiiliksen takaisin ja pelaan paremmin kuin Leafsiä vastaan.

Blackhawks hankki uuden maalivahdin, Jason LaBarberan Edmontonista. Miten se vaikuttaa teidän maalivahtitilanteeseen?

Kuulin, että hänet on hankittu, mutten voi sanoa, miten se vaikuttaa. Minun tehtäväni ei ole miettiä sellaisia, vaan seisoa tolppien välissä ja pysäyttää kiekkoja. Mitä enemmän maalivahteja, sitä enemmän kilpailua peliajasta. Tällaisen pelin jälkeen yksi maalivahtihankinta ei todellakaan sisälly mietteisiini.

Miten olet nauttinut viimeisestä kuukaudesta ylhäällä?

Se on ollut vähän kuin unelmien täyttymys. Vuosi sitten en edes haaveillut tämmöisestä, kun mietiskelin, että millaista änärissä pelaaminen mahtaa olla. Tämä on ollut tosi hienoa aikaa ja tuntuu, että jotain kehitystä on tapahtunut itse pelissä. Tällainen peli tosin vetää mielen vähän matalaksi. Se on pakko unohtaa nopeasti, koska sunnuntaina pelataan taas. Jos sitä alkaa surkuttelemaan, niin itsensä löytää varmaan nopeasti takaisin AHL:ssä.

Kuinka hyvin AHL valmisti sinua NHL-peleihin?

AHL-pelit ovat varmaan sekavampia kuin NHL:ssä, koska pelaajat ovat täällä taitavampia. En missään nimessä sano, että AHL olisi mikään ihan surkuhupaisa sarja. Siellä painetaan koko ajan sata lasissa, mutta siellä on vähän järki kadoksissa. Siinä mielessä se on vähän kuin A-junnuliiga Suomessa, että siellä mennään tuhatta ja sataa, mutta järkeä ei ole mukana niin paljon. Siellä tapahtuu aika paljon 60 minuutin aikana, mikä toi siihen oman mausteensa. Totta kai se auttoi, kun pääsi pieneen kaukaloon pelaamaan paljon ja sai siitä tuntumaa. Vaikkei se tilastollisesti ihan täydellisesti mennyt siellä, niin se ehdottomasti helpotti.

Täällä ollessa on ollut ihan mukava olla maalissa, etenkin kun joukkue on pelannut äärettömän hyvin. Itse yritän pitää laivaa pystyssä, kun joukkueella ei välttämättä mene parhaan mukaan. Tänään en pystynyt siihen ja se vieläkin kismittää vähän.

Kun sinut kutsuttiin ylös, lähditte saman tien 11 päivän kiertueelle, jolloin pelasitte seitsemän peliä. Kuinka rankka se oli sinulle fyysisesti?

Ei se ollut fyysisesti mitenkään rankka, mutta henkisesti kenties. Sitä ennen olin odottanut 2,5 kuukautta, että emäntä tulee Suomesta tänne. Ehdin viettää 12 tuntia hänen seurassa, kun tuli kutsu ylös ja kaksi viikkoa lisää. Vaikka se toi siihen henkisesti vähän raskautta, niin sitä ei voinut paljon muita asioita miettiä, koska itselle aukesi iso tilaisuus. Hienoa aikaa on ollut koko ajan ja kaksi viikkoa reissussa oli jotain erilaista. On ollut mahtavaa olla täällä.